Третина українців перевіряють новини щогодини, – опитування

Новини 02 Липня, 2023 82

Команда Rakuten Viber запитала українців, скільки часу вони проводять у смартфоні протягом дня та як часто гортають стрічку новин. 40% респондентів відповіли, що користуються телефоном 4-6 годин на день, і майже третина опитаних моніторить останні події та перевіряє канали щогодини.

Rakuten Viber провів опитування серед українців і дізнався, скільки часу користувачі проводять у смартфоні та як часто перевіряють новини й повідомлення у каналах. В опитуванні в офіційному каналі Viber Україна взяли участь більше 70 тисяч користувачів.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу компанії.

Результати опитування показали, що 39% українців проводять у смартфоні 4-6 годин на день. Ще третина респондентів (35%) перебувають в онлайні лише 1-2 години, відзначаючи, що зайняті іншими справами. 26% опитаних проводять у мережі приблизно 2-4 години протягом дня.

На питання “Чи багато часу ви проводите в смартфоні протягом дня?” відповіді розподілилися наступним чином:

  • 4-6 годин. Все життя — в телефоні — 39%
  • 2-4 години. Бережу зір — 26%
  • 1-2 години. Зайнята(ий) іншими справами — 35%

Rakuten Viber також запитав українців, як часто вони гортають стрічку новин або перевіряють канали. 41% респондентів відповіли, що моніторять останні події 1-2 рази на день. Майже третина опитаних (27%) перевіряють новини щонайменше 1 раз на годину. Є і ті, хто не так часто переглядає стрічку: 12% українців впевнені, що одного разу на день достатньо для того, щоб не пропустити нічого важливого, а 8% проглядають новини лише під час повітряних тривог. До того ж, 10% респондентів не читають новини взагалі.

Відповіді респондентів на питання “Як часто ви гортаєте стрічку з новинами або перевіряєте канали?” розподілилися так:

  • Щонайменше 1 раз на годину — 27%
  • 1-2 рази на день — 41%
  • 1 разу в день достатньо — 13%
  • Моніторю новини тільки під час повітряних тривог — 8%
  • Не читаю новини взагалі — 11%

Viber – найпопулярніший в Україні месенджер, він встановлений на 98% смартфонів. Під час війни команда Viber робить усе можливе, щоб українці залишались на зв’язку та отримували актуальну та перевірену інформацію з офіційних каналів. Десятки мільйонів українців надсилають один одному безкоштовні текстові повідомлення у Viber, здійснюють відеодзвінки, спілкуються в групових чатах, стежать за оновленнями від медіа, державних органів, відомих людей та брендів. Ми гарантуємо своїм користувачам свободу та безпеку спілкування за допомогою наскрізного шифрування за замовчуванням.

Коментарі

Позначки: