Треба думати, як захистити людей від безробіття і безгрошів’я, – Порошенко

Новини 04 Квітня, 2020 252

У більшості українців немає фінансового запасу міцності навіть на найближчий місяць

Економічна криза в Україні, каталізатором якої стала епідемія коронавірусу, призведе до стрімкого зростання безробіття. У більшості українців немає фінансового запасу міцності навіть на найближчий місяць. Тому влада має ухвалювати швидкі і системні рішення для підтримки ринку праці і малозабезпечених громадян.

Про це в ефірі програми “Свобода Слова Савіка Шустера” заявив п’ятий Президент, лідер партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко, пише “Четверта студія” з посиланням на 5 канал.

“Наша протидія пандемії обов’язково має поєднуватись із нашою протидією економічній кризі. Бо в людей через два-три тижні закінчаться гроші”, – сказав п’ятий президент.

Порошенко вважає, що влада мала б подумати про надання тим, хто потребує підтримки, спеціальних субсидій.

“Коли людина малозабезпечена може за рахунок цих субсидій держави собі купити харчі і ліки. Це не означає, що потрібно по тисячі доларів роздавати всім. Ні. Звернути увагу на тих, хто на сьогоднішній день потребує цієї допомоги і дати адекватну відповідь”, – переконаний Порошенко.

Ще одне критично важливе завдання – захист від безробіття.

“Ми маємо передбачити чіткий пакет заходів підтримки самозайнятих і сфери послуг. Люди не можуть подорожувати, що з готелями, ресторанами, з малими крамницями, з ринками, що з тими мільйонами людей, які мали від цього джерела для існування? На сьогоднішній день вони просто ризикують залишитись без грошей. І сьогодні люди шукають сильну позицію того, хто їх захистить”, – зазначив п’ятий президент.

“Ми маємо об’єднатися і продемонструвати, що ми – відповідальні державні діячі, які спрямовують зараз всі свої зусилля для того, щоб захистити людей”, – закликав Петро Порошенко.

Коментарі

Позначки: , ,