Трамп посварився з лідерами G7 – ЗМІ

Новини 26 Серпня, 2019 36

Фото: РИА Новости

Конфлікт стався ввечері 24 серпня під час вечері на офіційному відкритті саміту

Президент США Дональд Трамп посварився зі своїми колегами з ”Великої сімки” на саміті в Біарріце (Франція), наполягаючи на поверненні Росії в G7.

Як пише УНІАН, про це повідомляє The Guardian, посилаючись на дипломатичні джерела.

За інформацією видання, конфлікт стався ввечері 24 серпня під час вечері на офіційному відкритті саміту.

За даними джерел, Трамп наполягав на тому, що Росії слід повернутися в G7, але з усіх лідерів G7, які знаходилися за столом, його підтримав лише прем`єр-міністр Італії Джузеппе Конте, який йде у відставку.

У свою чергу, прем`єр Японії Сіндзо Абе зберігав нейтралітет.

Проти повернення Росії рішуче виступили прем`єр Великобританії Борис Джонсон, канцлер ФРН Ангела Меркель, прем`єр Канади Джастін Трюдо, президент Франції Еммануель Макрон і голова Європейської ради Дональд Туск.

”На цьому моменті ситуація почала загострюватися, якщо не сказати більше. Більшість лідерів наполягали на тому, щоб G7 залишалася співтовариством ліберальних демократій, і тому вони сказали Трампу, що не можна дозволити повернутися президенту Путіну, який не відповідає цьому”, – розповів європейський дипломат.

Трамп, у свою чергу, наполягав, що для обговорення питань Ірану, Сирії й КНДР необхідна присутність Росії.

Як повідомлялося, у 2014 році після анексії Криму Росія була виключена з «Великої вісімки» – групи високорозвинених країн світу, до якої наразі входять США, Японія, Німеччина, Велика Британія, Франція, Італія та Канада (G7).

Представники західних країн неодноразово заявляли, що відновлення участі РФ пов’язано з «кримським питанням» і дотриманням Росією Мінських угод, які передбачають припинення конфлікту на Донбасі.

 

Коментарі

Позначки: , ,