Торгівля людьми під час війни: у Львові правоохоронці відпрацюють спеціальні симуляційні вправи

Новини 13 Вересня, 2023 21

Фахівці з дванадцяти областей України відпрацюють на практиці механізм взаємодії суб’єктів, що створений для ефективної координації відновлення постраждалих від торгівлі людьми

13 вересня, у Львові, відбудеться практичний тренінг для правоохоронців та соціальних працівників з протидії торгівлі людьми та відновлення постраждалих.

Про це пише Четверта студія.

Коли: 13 вересня, з 14.00.

Де: Львів, локація Парк-готель “Древній Град”. Трансфер зі Львова о 13-15 біля пам’ятника Д.Галицькому.

Фахівці з дванадцяти областей України відпрацюють на практиці механізм взаємодії суб’єктів, що створений для ефективної координації відновлення постраждалих від торгівлі людьми.

З початком повномасштабного вторгнення росії фокус торговців людьми змістився з трудової на сексуальну експлуатацію, а недавнє опитування Міжнародної організації з міграції засвідчило, що понад половина громадян України готові прийняти ризиковану пропозицію, яка може призвести до потрапляння в ситуацію торгівлі людьми.
Національний механізм взаємодії субʼєктів передбачає широку співпрацю державних структур, громадських і міжнародних організацій аби сприяти повному відновленню постраждалої людини.

Під час спільних тренінгів учасники розслідують випадки трудової та сексуальної експлуатації. Представники міграційної поліції, прокуратури, слідчі, інспектори Державної служби України з питань праці, співробітники Департаментів соціального захисту населення, Служби у справах дітей, працівники Центрів соціально-психологічної допомоги, центрів соціальних служб та дотичних неурядових організацій в режимі реального часу виявлятимуть випадки торгівлі людьми, використовуючи міжвідомчий підхід.

Акредитація ЗМІ: 0639960391 (Оксана).

Коментарі

Позначки: