То є Львів: у місті за добу зафіксували два напади зі зброєю

Новини 17 Жовтня, 2019 159

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Погрожували охоронцю гуртожитку та продавцю квітів

 У Львові за минулу добу, 16 жовтня, правоохоронці зафіксували два випадки, коли озброєні хулігани погрожували людям.

Про це пише «Четверта студія».

У Львові поліцейські затримали зловмисника, який погрожував зброєю охоронцю гуртожитку.

Як повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області, 16 жовтня близько 15.50 надійшло повідомлення про те, що на вулиці Науковій невідомий чоловік порушує громадський порядок, погрожує охоронцю гуртожитку та здійснив постріл з пістолета.

На місце події негайно прибули слідчо-оперативна група Франківського відділу поліції та працівники інших підрозділів. Поліцейські затримали зловмисника та встановили його особу. Ним виявився 23-річний мешканець міста Жовква, який перебував у стані алкогольного сп’яніння. Охоронець гуртожитку, 47-річний львів’янин, з яким у зловмисника виник конфлікт, внаслідок події не постраждав.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Зловмисника поліцейські затримали в порядку ст.208 КПК України, невдовзі cуд обере йому міру запобіжного заходу.

Предмет, схожий на пістолет, правоохоронці вилучили та скерували на експертне дослідження.

Окрім того, у Сихівський відділ поліції 16 жовтня близько 13.15 надійшло повідомлення про те, що в одному із львівських торгових центрів озброєний чоловік погрожує людям.

На місце події негайно виїхали слідчо-оперативна група та представники інших служб.

Правоохоронці встановили, що між 44-річним львів’янином та 40-річною жінкою, котра продавала квіти, виник конфлікт, під час якого чоловік погрожував жінці фізичною розправою та предметом, схожим на пістолет. Також встановлено, що зловмисник перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Зброю правоохоронці вилучили та скерували на експертне дослідження. За фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.296 КК України (хуліганство). Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – обмеження волі на строк до п’яти років.

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,