То є Львів: у лікарні відмовилися надати допомогу Уповноваженій з прав людини по Західних областях

Новини 08 Листопада, 2019 1 627

Фото: hospital-4792.business.site

Про інцидент у Львові, коли пацієнтці відмовили у наданні медичної допомоги, повідомила 7 литопада на своїй сторінці у ФБ юрист  Галина Янко.

Як пише “Четверта студія”, у дописі йдеться про лікарню швидкої медичної допомоги у Львові.

Скриншот ФБ/Галина Янко

«Ну що друзі, ми дожилися до того що в лікарні швидкої допомоги у Львові щойно відмовилися надати допомогу і стабілізувати стан Уповноваженій з прав людини по Західних областях, яка звернулася як звичайна пересічна людина за медичною допомогою! Вона змушена була покинути цю лікарню, щоб не відключитися на коридорі. Розумієте до чого вже все дійшло?!», – зазначається у дописі.

На інформацію поширену у соцмережах відреагували у лікарні швидкої допомоги Львова.

“Дорогі друзі, я прошу у Вас підтримати лікарню швидкої медичної допомоги, бо не можна займатися наклепництвом та принижувати лікарів та працівників лікарні, яка приймає найважчих, я ще раз повторюю найважчих хворих міста Львова, Львівської області та інших областей. Лікарня ніколи нікому не відмовляла в наданні медичної допомоги. Лікарня, яка одна з перших приймала поранених з Майдану. Лікарня, яка надає в першу чергу медичну допомогу найважчим хворим, які є між життям і смертю. До нас звертаються поліцейські із затриманими особами та водіями на опосвідчення і вони чекають, бо розуміють що лікарі рятують чиєсь життя.

У цьому випадку я вірю лікарю, бо це лікар від Бога, це наша Соломія Юріївна, дивовижна лікар, це наше молоде найкраще покоління. І я хочу за неї заступитися, бо вона не відмовляла в наданні медичної допомоги!!!

Лікар попросила пацієнтку почекати, бо не бачила загрози життю “уповноваженій”, в той час вона надавала допомогу хворому з інфарктом міокарда. Але пацієнтка не хотіла чекати, вона почала кричати і махати посвідченням, адже є свідки – медичний персонал та пацієнти. Так не можна себе вести, тим більш державному службовцю, який має бути прикладом для інших, не можна зловживати владою, яку тобі надано державою.

Щодоби лікарня приймає в середньому від 150 до 200 пацієнтів. Вчора ми прийняли 177 пацієнтів, сьогодні -146, кардіологічні відділення перевантаженні, бо вийшов із ладу ангіограф в Львівському обласному кардіологічному центрі, ми вже як тиждень приймаємо пацієнтів з гострими інфарктами з усієї області, проводимо коронарографії та стентування… 

Я звертаюся до людей, які критикують нашу нелегку, непросту, важку, виснажливу роботу, прийдіть до нас, ми вас запрошуємо!!! Поділіться з нами вашими баченнями як зробити краще на благо людей, дайте нам конструктивні поради…ми вас чекаємо!”,- зазначається у дописі Lesya Kobetska.

 

 

Коментарі

Позначки: ,