ТКГ у Мінську не може завершити війну на Донбасі, – Резніков (ВІДЕО)

Новини 16 Вересня, 2020 288

Доба на Донбасі Ілюстрація / ООС

Війна на Донбасі не може завершитись на переговорах тристоронньої контактної групи в Мінську, а лише на рівні лідерів країн.

Про це в ефірі “Прямого” заявив віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

“Всі думають, що “Мінськ”, віртуальний “Мінськ”, може завершити війну. Це неправда. Війна завершується не в Мінську, а війна завершується на рівні лідерів країн. Тому політичні радники як представники своїх президентів, трьох президентів і канцлера, керівника Німеччини – вони якраз і є тим проміжковим елементом, в хорошому розумінні, між лідерами і Тристоронньою контактною групою”, – сказав Резніков.

Він також заявив, що зв’язок між “нормандським” форматом і “Мінськом” відновлений.

“Текст постанови, нюанси і деталі постанови не обговорювалися. Було просто поставлено питання представниками Російської Федерації: чи підтверджує Україна свою схильність дотримуватись Мінських угод? На питання, чому вас це цікавить, вони кажуть: ми бачимо в тексті постанови, яка регулює вибори 25 жовтня, в пункті чотири протиріччя з текстом комплексу заходів Мінських угод. Вони кажуть: дайте нам розуміння, дайте нам сигнал – так ваш парламент прийняв рішення денонсувати Мінські угоди, ми далі по ним рухаємося чи все ж таки роз’ясніть, чи буде парламент вносити якусь зміну?

Їм було роз’яснено, що ця постанова є разового характеру, вона регулює тільки вибори 25 жовтня місцеві й не розповсюджується на вибори в окупованому Криму та на окупованій частині Донбасу. Нагадали, що навіть в тому ж самому комплексі заходів чітко сказано, що вибори в ОРДЛО мають відбуватися за окремим законом, який ще не обговорений, не написаний і, відповідно, не прийнятий парламентом. Але, якщо вже вас так дуже сильно турбує і непокоїть доля цієї постанови, то просто принагідно інформуємо, що до того, як взагалі було порушено це питання і висловлені сумніви, народні депутати зареєстрували свій проєкт змін до цієї постанови 28 липня, якщо я не помиляюся, цього року” – сказав Резніков.

Коментарі

Позначки: , ,