Ткаченко закликав розслідувати знесення історичного будинку Уткіна

Новини 13 Квітня, 2021 43

У Києві знесли історичний будинок Уткіна, фото УП

Міністр культури Олександр Ткаченко назвав “варварством” знесення будинку купця Уткіна у Києві та закликав правоохоронців провести розслідування його обставин. За його словами, у Верховній раді зареєстрований законопроєкт, який має запобігти повторенню таких інцидентів у майбутньому.

Про це міністр написав на своєму каналі у Telegram, пише Четверта студія.

“Знесення історичного будинку купця Уткіна в Києві – варварство. Тим більше, що ця будівля, відповідно до історико-архітектурного опорного плану міста, входить в історичний ареал забудови міста”, – зазначив Ткаченко.

При цьому він наголосив, що Мінкульт не давав дозволу на будівництво.

“Це самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво – за що передбачена кримінальна відповідальність. МКІП не давало жодних дозволів на будівництво в історичному ареалі, тому однозначно виступаємо проти і вже здійснюємо перевірку”, – заявив посадовець.

За словами Ткаченка, Мінкульт ініціював розробку законопроєкт щодо запобігання руйнуванню та знищенню нерухомої культурної спадщини.

“Це – так званий законопроєкт проти хаотичної забудови. Вважаю, що він має бути розглянутим у Раді якомога швидше аби в країні нарешті з’явився дійсний механізм спротиву руйнації об’єктів культурної спадщини”, – зазначив він.

Міністр додав, що документ вже зареєстрований у Верховній раді під номером 4561.

“Ним передбачені внесення змін до законодавчих актів і щодо упорядкування культурної спадщини, і щодо повноважень місцевої влади в цьому питанні, і щодо відповідальності за знищення чи пошкодження пам’яток. Аж до реального строку та мільйонних штрафів”, – пояснив Ткаченко.

Також політик закликав правоохоронців провести розслідування інциденту зі знесенням будинку.

“Правоохоронні органи мають провести ретельне розслідування, хто дав “дозвіл” на знищення історичної будівлі. Бо готелів та покерних клубів в Києві стає все більше, а от того, чим столиця пишалася сторіччями – все менше”, – підсумував Ткаченко.

Коментарі

Позначки: ,