Тернопільська облрада засудила погодження “формули Штайнмаєра”

Новини 03 Жовтня, 2019 80

Фото: te-rada.org

Депутати закликали органи місцевого самоврядування “висловлювати свої протести проти початку капітуляції”.

Тернопільська обласна рада на позачерговому засіданні 2 жовтня ухвалила звернення до президента України Володимира Зеленського та керівництва держави, в якому висловила своє обурення погодженням у Мінську так званої “формули Штайнмаєра”.

Про це інформує lb.ua з посиланням на пресслужбу облради.

“Ми, депутати Тернопільської обласної ради, рішуче заперечуємо спроби через реалізацію так званої “формули Штайнмаєра” розміняти перспективи Української державності на примарний мир ціною приниження країною-агресором, що знову зробить Україну частиною Росії”, – йдеться у зверненні.

Депутати закликали органи місцевого самоврядування Тернопільської області “висловлювати свої протести проти початку капітуляції”.

“Підтверджуємо готовність Тернопільської обласної ради, звертаємося до Асоціації міст України з пропозицією провести позачергові сесії на Майдані Незалежності або під стінами Верховної Ради України”, – йдеться в документі, прийнятому за основу.

Крім того, депутати облради ухвалили звернення до Володимира Зеленського, Верховної Ради, Кабміну і Служби безпеки про неприпустимість відведення сил і засобів ЗСУ та інших правоохоронних органів від лінії розмежування на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Раніше повідомлялося, що проти “формули Штайнмаєра” виступила Львівська облрада.

Нагадаємо, 1 жовтня в Мінську представники Тристоронньої контактної групи і бойовиків “ДНР” і “ЛНР” погодили імплементацію так званої “формули Штайнмаєра” в українське законодавство. Україна відмовилася ставити підпис під одним документом з представниками бойовиків, тому це було зроблено у вигляді окремих листів на адресу ОБСЄ однією із сторін ТКГ.

Формула передбачає набуття чинності особливого статусу для Донбасу в день позачергових місцевих виборів на тимчасовій основі. Закон продовжить діяти на постійній основі, в разі якщо в підсумковій доповіді БДІПЛ ОБСЄ буде заявлено про демократичність виборів.

Проти реалізації виступили низка українських політсил, а бойовики “ДНР” і “ЛНР” почали висувати Україні умови для місцевих виборів.

Як повідомлялося, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин заявив, що він сподівається, що інші облради продовжать протести проти капітуляції у російсько-українській війні.

 

Коментарі

Позначки: ,