Теракт у Нью-Йорку скоїв вихідець з Бангладеш

Новини 12 Грудня, 2017 53

Терориста затримали, він заявив слідчим, що хотів помститися американцям за атаки на терористичне угруповання “Ісламська держава”

Вибух на автостанції у Нью-Йорку вчинив 27-річний Акаєд Улла – мешканець Брукліна, який народився у Бангладеш. Американська влада назвала подію терактом. Про це повідомляє AFP.

Вибух прогримів о 7:30 ранку в підземному переході автобусного терміналу в східній частині Манхеттена, неподалік Тайм-Сквер.

За інформацією поліції, на Уллі був невеликий саморобний вибуховий пристрій, який він привів у дію. Підозрюваний отримав опіки і порізи, ще три людини отримали легкі тілесні ушкодження.

Акаєд Улла

Він також заявив, що на теракт надихнула торішня атака на різдвяний ярмарок у Берліні.

Американська влада вважає, що Улла, хоч і підтримував ІДІЛ, але не був членом терористичного осередку.

Також стало відомо, що у США він приїхав сім років тому за візою F43, яка видається людям, брати чи сестри яких є американськими громадянами. Президент США Дональд Трамп після теракту закликав до більш жорстких правил імміграції до США, заявивши, що нинішня “слабка” політика “дозволяє занадто багатьом небезпечним, недостатньо перевіреним людям потрапляти в нашу країну”.

“Сьогоднішня спроба масового вбивства – другий терористичний акт у Нью-Йорку за останні два місяці – ще раз підкреслює нагальну потребу Конгресу ухвалити законодавчі реформи для захисту американського народу”, – заявив Трамп.

Коментарі

Позначки: ,