“Тарілка”: як у Львові працює перший український банк їжі

Новини 30 Липня, 2022 131

Майже рік у Львові, за адресою вулиця Кульпарківська, 158, працює продовольчий банк їжі для нужденних “Тарілка”. Волонтери їздять до супермаркетів, ресторанів чи виробників і забирають їжу, в якої закінчується термін придатності або ж ту, яка не має товарного вигляду, і віддають її малозабезпеченим людям.

Про роботу громадської організації Суспільному розповіла співзасновниця “Тарілки” Анастасія Слюсаренко, пише «Четверта студія».

Минулого року волонтерам вдалося зібрати приблизно 14 тисяч кілограмів їжі. За словами Анастасії Слюсаренко, найчастіше до “Тарілки” заходять пенсіонери, багатодітні сім’ї та люди з інвалідністю.

“Працівники магазину збирають ці продукти, наші водії заїжджають точково разом з волонтерами в супроводі, тут ці продукти в приміщені сортуються, формуються продуктові набори. Їх ми видаємо щодня. Це є звикла практика країн Європи, Америки, всіх континентів”, — каже Анастасія Слюсаренко.

З початком повномасштабного вторгнення львівська “Тарілка” передала свій автомобіль на потреби української армії, в якій тепер несуть службу керівник організації Іван Павліш та член команди Тарас Шумський. А від березня волонтери почали передавати їжу нужденним на Сході України.

“Співпрацюємо з міжнародною організацію “World Food Programme” і завдяки цій взаємодії маємо можливість забезпечувати консервами та хлібом нужденних з Миколаєва, Дніпра, Харкова і областей цих міст”, — додає Анастасія Слюсаренко.

Отримати продуктові кошики мешканці міста можуть за адресою Кульпарківська, 158. Втім, попередньо відвідувачі повинні зареєструватися за номером телефону , що розміщений на сайті організації.

Коментарі

Позначки: ,