Танковий наступ на Київ зупинила екс-нардепка Тетяна Чорновол влучним пострілом із “Стугни” (ВІДЕО)

Новини 21 Березня, 2022 4 922
Танковий наступ на Київ зупинила екс-нардепка Тетяна Чорновол влучним пострілом із "Стугни"

Танковий наступ на Київ зупинила екс-нардепка Тетяна Чорновол влучним пострілом із "Стугни"

За кілька днів до початку повномасштабного російського вторгнення вона пройшла курси операторів протитанкової зброї.

Під Броварами знищено зведений танковий загін окупантів, коли вони намагалися  здійснити наступальні дії на київському напрямку.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомляє ТСН.

“Під час здійснення чергової спроби наступу на Київ, окупанти втратили зведений загін 6-го танкового полку. Завдяки активним діям підрозділів Збройних сил України на окремих напрямках у Броварському районі підрозділи противника залишаються відрізаними від постачання пального та продовольства”, – відзначають у повідомленні українського Генштабу.

Шостий танковий полк, розташований в уральському місті Чебаркуль, – одному з найбільш депресивних російських міст, – із впертістю невиліковно хворого самогубця залишає горіти танки після невдалого штурму Броварів. Кілька днів тому окупанти вже розбігались в різні боки від Броварської траси і скаржились в ефір, що, мовляв, командир полку – серед «двохсотих».

Та цей урок не вивчено, ще один штурм. І ще один зведений загін шостого полку кидає обгорілі танки край дороги. Напевно, загиблий командир полку Захаров дуже здивувався би, якщо б побачив, що новітню російську броню підсмажувала тендітна жінка, чиє обличчя знайоме ледь не всій Україні.

Вона ніколи не думала, що буде зупиняти російську армію біля того самого аквапарку, куди нещодавно водила своїх дітей. Тепер вона палить російські танки, а в своїй червоній машинці возить ракети від протитанкового комплексу Стугна”. Тетяна Чорновол, колишній народний депутат і колишній журналіст, спритно витягає тридцятикілограмову ракету з багажнику своєї автівки.«Оце моя машина, в якій мене вбивали на Майдані, таран, Порше Кайєн, оце вона. Тут я вожу Стугни», – каже Тетяна.

За кілька днів до початку повномасштабного російського вторгнення вона пройшла курси операторів протитанкової «Стугни». Екснардепка, у новій для себе якості протитанкіста, має вигляд абсолютно щасливою людиною.  «Слухайте, хлопці, це реально цяця. В мене кумулятивний снаряд, я танк пробиваю, дайте тільки в нього попасти», – каже молодший лейтенант Тетяна Чорновол.

На моніторі української «Стугни» – арабські літери. Ця установка мала піти на експорт. В одну з близькосхідних країн, але війна скасувала всі експортні плани. Кажуть, покупці поставились до цього з розумінням. «Я тут захищаю не Україну, і навіть не Європу, ми тут захищаємо весь цивілізований демократичний світ», – переконує Тетяна.

Коментарі

Позначки: , ,