У проекті державного бюджету на наступний рік відсутнє зростання видатків на потреби армії, а наявна безграмотна поведінка з воєнним бюджетом, – про це в коментарі журналістам сказала народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Вікторія Сюмар, коментуючи проект бюджету 2020.  

«Сьогодні у проекті бюджету ми не побачили ні стратегії, ні пріоритетів щодо армії. Не відбувається посилення і оснащення українських військових.  При цьому спостерігаємо дії влади у вигляді згортання співпраці з НАТО.

То що ми повертаємо все назад? Тоді хто буде захищати країну, якщо ми кажемо «почекаємо» НАТО і власній обороноздатності. Я не думаю, що це правильний логічний підхід», – акцентувала політик.

Також народний депутат наголосила, що є значні ризики, що в проекті бюджету на наступний рік  будуть передбачені соціальні виплати на тимчасово окупованих територіях, в тому числі, й тим людям, які воювали проти України.

«Я розумію, що це частина якихось домовленостей, але якщо сьогодні на плечі українців повісять пенсії по інвалідності тих людей, які воювали проти українців на тій території, то я не знаю, як на це відреагує суспільство.

До таких моментів треба підходити дуже тонко. І треба розуміти, що той хто не хоче годувати і посилювати свою армію, зазвичай, годує чужу. Я дуже не хочу, аби ми годували чужу, російську армію і їхніх прихильників», – наголосила Вікторія Сюмар.