Ситуація з коронавірусом погіршується у Львівській та Закарпатській областях, а також у місті Києві, – Степанов

Новини 13 Червня, 2020 18 633
Коронавірус. Фото: відкриті джерела.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов наголошує, що основою причиною рекордного збільшення нових випадків коронавірусу є недотримання громадянами карантину.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на Українську правду, про це повідомив на  брифінгу  Максим Степанов.

«Те, що ми перестали дотримуватися тих правил, які встановлені в країні, які рекомендує МОЗ – ми бачимо ті цифри, які кожного дня я безпосередньо озвучую. І це головна причина”, – зазначив Степанов.

Він також відмітив, що “так, ми збільшуємо кількість тестувань. Але є ще інші речі, які прямо вказують на поширення коронавірусної хвороби”.

Міністр зазначив, що ситуація з коронавірусом погіршується у Львівській та Закарпатській областях, а також у місті Києві.

Також, за його словами, зростає кількість людей, які звертаються з підозрою на COVID-19, окрім контактних осіб.

Степанов повідомив, що за минулу добу загалом було здійснено 18 247 тестів на коронавірус, з них 10 896 методом ПЛР і 7 351 методом ІФА.

За минулу добу, 12 червня, в Україні зафіксували рекордні 753 випадки зараження коронавірусом.

Перед цим дві доби в Україні фіксували більше 680 нових випадків захворювання на COVID-19, у той час як раніше статистика трималася в межах 300-500.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко пояснив цю ситуацію “усуненням черги” з тест-зразків.

Президент Володимир Зеленський закликав уряд терміново встановити причини зростання захворюваності на коронавірус в Україні і тільки після цього вирішувати, чи посилювати карантин.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,