Синютка здатний без зайвого піару тримати у руках господарку Львова, – Володимир Гірняк

Новини 11 Листопада, 2020 3 364

Фото з відкритих джерел.

Обираємо між консервацією міста та його розвитком

Одна з найдавніших партій української політики – «Громадянська позиція» у наступній каденції не буде представлена у Львівській міській та обласній радах. Проте голова Координаційної ради партії Володимир Гірняк не вважає жовтневі вибори стратегічною поразкою та акцентує на перспективах команди.

Володимир Гірняк розповів про підсумки виборів і підтримку кандидата на міського голову Львова, пише “Четверта студія” з посиланням на “Дивись Інфо”.

– У контексті адміністративно-територіальної реформи значно послаблюється вплив центральних і обласних органів влади, натомість суттєво зростає значення рад громад і їхніх голів.

Тож про яку поразку можна говорити, коли «Громадянська позиція» буде представлена у 32 громадах Львівщини майже півтора сотнею депутатів? Це один з кращих показників серед усіх партій. Більше того, 11 новообраних голів ОТГ є безпосередньо нашими висуванцями, або ж були нами підтримані. І, повірте, це не випадкові люди, а ті, хто здатен працювати на конкретний результат.

– Але Львівська обласна рада та Львівська ОТГ залишилися без ваших представників…

– Згоден, що це не найкращий вислів, але з огляду на перспективу, є речі набагато важливіші, ніж просто проходження у ту чи іншу раду. Для «Громадянської позиції», яка оголосила курс на оновлення, останній рік став часом надбань і викликів. І основне надбання – це люди, які примкнули до нас і стали вагомою частиною нашої команди: волонтери, ветерани АТО, науковці, медики, освітяни. З цими людьми можна спокійно дивитися у майбутнє. Знаєте, якоюсь мірою нинішню ситуацію в партії можна порівняти зі зміною поколінь у футбольній команді. Для того, щоб оновлена команда здійнялася на вершини, потрібен час для набуття досвіду. У нас багато молодих людей, яким творити майбутнє. Більшість із них задіяна у різноманітних громадських проєктах, має багато перспективних ініціатив, які ми спільно будемо реалізовувати. Це наш проєкт на майбутні роки, а бажання та сила волі для реалізації задуманого набагато важливіші, ніж депутатський мандат.

– Очевидне, питання, якого не оминути. Ви визначилися з підтримкою кандидата у другому турі виборів міського голови Львова?

– Вважаю, що треба бути послідовним. Під час виборчої кампанії я неодноразово заявляв, що Львів потребує змін, що місто втомилося від Садового, а Садовий втомився від міста. І сьогодні я своєї думки не змінив. Треба розуміти, що ми обираємо не стільки між Садовим і Синюткою, як між консервацією міста та його розвитком. Вважаю, що Олег Синютка здатен надати тепер уже Великому Львову нового дихання, влити нову кров у керівництво міста. І дуже важливо, що обираємо не зеленого новачка, а досвідченого управлінця, який дуже добре знає проблеми Львова і, що не менш важливо, як колишній керманич області, добре знайомий з проблемами територій, які відтепер стали частиною Львівської ОТГ. Мені випало співпрацювати з паном Синюткою, коли я був депутатом міської ради, а він – першим заступником міського голови Львова. Потім наші шляхи перетнулися, коли Олег Михайлович був головою обласної адміністрації, а я заступником голови Львівської облради. Визнаю і кажу це всім: Синютка справді фахівець, здатний без зайвого піару тримати в руках господарку.

Коментарі

Позначки: , , ,