Синютка розповів, кого виженуть із ЄС

Новини 10 Грудня, 2021 556

Олег Синютка Фото 4studio

Минув рік з місцевих виборів, а це означає, що тепер закон дозволяє партії застосувати імперативний мандат

Перший заступник голови партії “Європейська Солідарність”, народний депутат Олег Синютка розповів, до кого у політичній силі застосовуватимуть імперативні мандати.

Як пише Четверта студія, про це Олег Синютка розповів під час брифінгу в Запоріжжі.

Він наголосив, що згідно законодавства процедура відкликання депутата можлива тільки після закінчення першого року з дати набуття повноважень. Тому в разі, якщо виникне така потреба, «Європейська Солідарність» застосовуватиме імперативні мандати.

Олег Синютка окреслив дві головні умови, за яких партія «Європейська Солідарність» застосує імперативний мандат.

«Я насправді пишаюся командою «Європейської Солідарності», я пишаюся тими людьми, яким надали мандат довіри і політична сила, і виборці. Чи будемо ми використовувати імперативний мандат? Так, звичайно будемо. Чи хочемо ми використовувати імперативний мандат? Підставою для використання імперативного мандату можуть бути дві речі. Це корупційні діяння. Якщо хтось з тих політиків , які потрапили в команду «Європейської Солідарності» помиляться в житті, вони будуть усунені зі своїх посад, через їхні корупційні діяння. Хоча мені б дуже не хотілося б вірити, що хтось здатен на такі проступки. Але, якщо хтось оступиться, це його справа і ми здатні до самоочищення. Так як ми це зробили у 2019 році, так ми це зробимо і зараз.

І друга річ – це є відповідність політичній позиції «Європейської Солідарності». Ми сьогодні опозиційна сила. Ми сила, яка виступає категорично проти цієї влади. Бо ця влада бреше і краде. Якщо хтось з людей вирішить, що краще взяти участь у місцевому дерибані землі, бюджетних грошей, ділках і махінаціях використовуючи свою посаду депутата відповідної місцевої ради, то ця людина дуже сильно помиляється. Звичайно, що до неї буде застосований імперативний мандат», – наголосив Олег Синютка.

Імперативний мандат – це законодавчо закріплена можливість дострокового відкликання депутатів, що не виправдали довіри виборців.

Коментарі

Позначки: , ,