Синютка передав лікарням Львова 5 тисяч ІФА-тестів на антитіла до COVID-19 (ФОТО)

Новини 01 Червня, 2020 271

Медичні заклади Львова отримали допомогу від Фонду Порошенка, фото 4studio

Народний депутат Олег Синютка передав до медзакладів Львова 5 тисяч високоякісних швейцарських ІФА-тестів для визначення наявності антитіл до COVID-19, закуплених коштом фонду Петра Порошенка та компанії РОШЕН.

Частину тестів у понеділок, 1 червня передали у Львівський обласний центр громадського здоров’я, решту буде розподілено між іншими медичними лабораторіями міста.

Про це народний депутат Олег Синютка повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

“Ми передаємо ці тести у львівські медичні установи тому, що проблема тестування зараз є номер один в Україні. Кількість тестів, які проводяться на сьогодні є мізерною, отже ми досі не знаємо точної чисельності інфікованих”, – наголосив нардеп.

Як повідомила директор Львівського обласного центру громадського здоров’я Мар’яна Служинська, в лабораторії центру досі таких тестів не проводили.

“Відтепер, отримавши необхідні засоби та застосувавши новітнє обладнання, працівники зможуть визначати високоточні результати на COVID-19”, – зазначила Мар’яна Служинська.

Олег Синютка також звернув увагу на той факт, що наразі благодійники забезпечують більше засобів захисту для лікарів, ніж це робить держава. Адже не секрет, що на засоби для тестування величезний попит по всьому світу. І провести такі закупівлі можливо лише використовуючи тісні контакти з іноземними компаніями.

Окрім ІФА-тестів медичні заклади Львова отримали від благодійників партію захисних костюмів та пульсоксиметри.

«На Львівщині зараз понад три тисячі відібраних тестів дозрівають в лабораторіях. І поки до 10 днів триватиме процес визначення результатів, вірус може поширюватися, а хворі люди не отримають належної допомоги вчасно.Коли ми розвозимо медикам захисні костюми, обладнання і тести, ми намагаємося вберегти чиїсь життя», – підсумував народний депутат.

Довідка: швейцарські ІФА-тести La Roche мають високу специфічність (99,2%) та 100% чутливість до коронавірусу. Завдяки масштабному тестуванню можна виявити потенційних донорів плазми крові. Плазма тих, хто перехворів, може бути використана для лікування тяжкохворих на коронавірус. А створення препаратів із такої плазми є одним із найбільш перспективних напрямів у розробці ліків проти коронавірусу, і наразі є глобальним трендом

Нагадаємо, що завдяки Фонду Порошенка 43 тисячі високоякісних ІФА-тестів для визначення наявності антитіл до COVID-19 відправлені у медичні заклади Україні, в першу чергу у регіони, де зафіксована найбільша кількість інфікованих.

Коментарі

Позначки: , ,