Сина львівського соратника Медведчука призначили в наглядову раду Укроборонпрому

Новини 24 Травня, 2021 195

Сина львівського соратника Медведчука призначили в наглядову раду Укроборонпрому

Робота наглядачем в Укроборонпромі не передбачає зарплати, проте дає доступ до інформації.

Про це з посиланням на Цензор.нет пише видання ЕспресоЗахід.

У наглядову раду “Укроборонпрому” призначили трьох нових членів – Олександра Носова, Тимофія Милованова, Ростислава Шурму. Останній з них був металургом, керував металургійними підприємствами. З 2010 був депутатом обласної ради від “Партії регіонів”, а потім, з 2015-го – головою Запорізької обласної організації партії “Опозиційний блок”.

“Його батько Ігор Шурма був одним із найактивніших соратників Медведчука в СДПУ(о), членом “Партії регіонів”, народним депутатом від “ОПЗЖ”. Чим ж це схоже на нові обличчя?”, – пишуть у “Censor.net”.

Зазначають, що робота наглядачем в Укроборонпромі не передбачає зарплати, проте дає доступ до інформації.

Нагадаємо, що СБУ отримала дозвіл на затримання нардепа Тараса Козака.

11 травня провели обшуки вдома у Віктора Медведчука і Тараса Козака.

Їм підписали підозри – вони стосуються трьох епізодів протиправної діяльності та співпраці з країною-агресором. Ідеться про незаконний видобуток газу в окупованому Криму, передачу Росії секретних даних про військовий підрозділ ЗСУ та вербування українців, які їхали в Росію.

12 травня Медведчук прийшов до Офісу генпрокурора, де йому повідомили про підозру, а 13 травня суд відправив його під домашній арешт.

Повідомляли, що народний депутат Тарас Козак, якого підозрюють у державній зраді, офіційно не перебуває ані у відпустці, ані у відрядженні, ані на лікарняному. В Україні його теж немає. Соратник Козака Віктор Медведчук на суді стверджував, що той перебуває у Білорусі на лікуванні.

Додамо, 2 лютого РНБО на п’ять років запровадила персональні санкції проти народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака і трьох телеканалів, які йому належать – “NewsOne”, “ZIK” та “112 Україна”. Телеканали заявили про “намір боротися за своє право мовити для українців і бути в ефірі”.

Коментарі

Позначки: ,