Сила та міць нашої держави не лише в чисельній армії, а й в українській книзі, кіно та мистецтві , – Порошенко

Новини 19 Вересня, 2018 69

Петро Порошенко у Львівській опері, 19.09.2018

Під час Форуму видавців Президент Петро Порошенко зазначив, що сьогодні агресор використовує найновіші технології впливу на свідомість українських громадян. «Ці технології спрямовані на розпалювання національної і релігійної ворожнечі, пропаганду агресивної війни, порушення суверенітету і територіальної цілісності України», – сказав Президент.

«Тому наш з вами спільний обов’язок усіма можливими засобами захистити українське суспільство від дезінформації та деструктивної пропаганди Кремля», – наголосив Петро Порошенко. Він додав, що «не зустрічаючи належного опору, Кремль розширює фронти гібридної війни».

«Найдалекоглядніші політики, громадські діячі, журналісти, в тому числі ті, чиї книги присутні на Форумі, говорять про гібридну війну Росії проти Євросоюзу. Кремль хоче знищити європейську єдність і солідарність, і  європейську ідентичність», – зазначив Президент та додав, що «один із засобів для цього – поширення фейків про Україну».

«Якими б вони не були: починаючи про «їхтамнєт» і закінчуючи про нібито українську ракету, яка збила малайзійський Боїнг. Україна, яка платить найвищу ціну життям своїх героїв, захищаючи східний кордон Європи. Наш обов’язок –  не допустити дискредитації України, боротися з російською пропагандою в всередині Україні, в Європі і в усьому світі», – зазначив Президент.

Глава держави наголосив на важливій і активній ролі саме книговидавців у захисті національних інтересів: «Українське книговидання є активною складовою інформаційної сфери. Російська агресія і гібридна війна,  розв’язана проти нас, перетворила свідомість українських громадян на  ключову арену протиборства».

«Сила та міць нашої держави не лише в чисельній армії, високооснащених Збройних Силах та розвиненій економіці, але я твердо переконаний – сила і міць нашої держави в українській книзі, кіно, музиці, мистецтві, і головне – в українській мові», – підсумував Глава держави.

Коментарі

Позначки: ,