Священник Лаври отримав особисте зобов’язання за співи про “матушку-Русь”

Новини 02 Грудня, 2022 187

ОТЕЦЬ ЗАХАРІЯ (АНАТОЛІЙ ВОЙТЕНОК) В СОЛОМ'ЯНСЬКОМУ РАЙОННОМУ СУДІ КИЄВА, АВТОР: ВІКТОРІЯ РОЩИНА

Слідчі СБУ оголосили підозру священнику Захарію за виправдовування та заперечення збройної агресії Росії проти України

Священник Лаври отримав особисте зобов’язання за співи про “матушку-Русь”.

Про це пише “Українська правда”, пише Четверта студія.

Зазначається, що Солом’янський районний суд Києва відправив під особисте зобов’язання до 29 січня священника Києво-Печерської лаври Захарія (Анатолій Войтенок), на богослужінні якого прославляли “русскій мір”. Таким чином суд задовольнив клопотання прокуратури і слідчих СБУ.

Слідчі СБУ оголосили підозру священнику Захарію за виправдовування та заперечення збройної агресії Росії проти України. А саме – через співи у Лаврі за його служби “пісень про Росію”.

Засідання Солом’янського суду Києва щодо отця Захарії
АВТОР: ВІКТОРІЯ РОЩИНА

За даними слідства, 12 листопада у отця Захарія виник злочинний умисел щодо виконання в приміщенні Києво-Печерської лаври пісні, яка виправдовує збройну агресію Росії проти України. Приблизно о 13:45 він виконав пісню “Богородиця”, яка має проросійський мотив.

За словами прокурора, допити свідків, інформація з відкритих джерел (з відеозапису) та експертиза Київського науково-дослідного інституту судових експертиз підтверджують, що у словах пісні “Богородиця”, яку виконували в Лаврі, міститься виправдовування збройної агресії Росії проти України з 2014 року та окупації частини України.

Засідання Солом’янського суду Києва щодо отця Захарії
АВТОР: ВІКТОРІЯ РОЩИНА

Сам Войтенок у суді заперечив, що співав чи бодай навіть чув пісню. Він також сказав, що не знає слів пісні, а в нього самого немає голосу.

Священник зауважив, що його богослужіння завершається на втішанні людей, на помазуванні. “А ті, хто співає – самі по собі”, – уточнив він.

Зазначимо, Захарій розповів, що має родичів у Росії. Також каже, що їздив в окупований Крим на лікування.

Коментарі

Позначки: ,