Світові автоконцерни працюють у Криму попри санкції

Новини 27 Грудня, 2017 171

Ілюстративне фото

Про це інформує МінТОТ

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій виявило факти діяльності на території незаконно анексованого Криму й міста Севастополя низки світових автомобільних концернів. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

“В процесі моніторингу дотримання правового режиму тимчасово окупованої території України співробітниками МТОТ були виявлені факти використання торгових марок світових автомобільних брендів: Nissan, Toyota, Peugeot, Mitsubishi, Kia Motors, Volkswagen, Mercedes-Benz, Audi, Skoda, Isuzu, Bayerische Motoren Werke AG (BMW), Renault, Lexus та надання дилерськими центрами, розташованими на тимчасово окупованій території України, повного набору послуг, в тому числі, продаж автомобілів, вказаних ТМ”, – ідеться в повідомленні.

За даними міністерства, дилерські центри вказаних автомобільних брендів здійснюють в анексованому Криму оформлення відповідних документів, проведення технічного обслуговування автомобілів, продаж оригінальних запчастин, проведення гарантійних робіт тощо.

У МінТОТ наголосили, що використання всесвітньо відомих торгових марок автовиробників на тимчасово окупованій території України порушує санкційний режим, запроваджений США, Європейським Союзом та іншими країнами світу проти Російської Федерації у зв’язку зі збройною агресією проти України, окупацією Автономної Республіки Крим та міста Севастополя і збройного конфлікту на Донбасі.

“Враховуючи вищезазначене, МТОТ звернулося до відповідних органів влади щодо необхідності вжиття передбачених законодавством заходів, спрямованих на захист незалежності, державного суверенітету, безпеки, територіальної цілісності та непорушності державного кордону, національних інтересів України”, – підкреслили у міністерстві.

Водночас у МінТОТ нагадали, що раніше були виявлені факти здійснення незаконної діяльності компаній DHL Express, Adidas AG, Puma SE на території анексованого Криму й Севастополя.

Коментарі

Позначки: ,