Супрун виступила проти “расової медицини” від радника Зеленського

Новини 30 Липня, 2019 65
На долонях від мастурбації волосся не виросте, - Супрун

На долонях від мастурбації волосся не виросте, - Супрун

Засновник мережі приватних клінік “Борис”, радник президента Михайло Радуцький, який може стати міністром охорони здоров’я, вважає, що існують особливості лікування “у представників різних рас”.

Про це Радуцький заявив в інтерв’ю газеті “Ваше здоров’я”, пише Прямий.

“Адже, скажімо, генетичні відмінності в перебігу тих чи інших хвороб у представників різних рас визначають й особливості їх лікування. Тому протоколи мають бути тільки національними, написаними українською мовою, затвердженими МОЗ і Мін’юстом, адаптованими”, — сказав Радуцький, коментуючи впровадження в Україні міжнародних клінічних протоколів.

Така заява викликала здивування у в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун.

“Ми вже нагадували народній депутатці Ользі Богомолець, що не буває жодних “імунних потреб нації”, а хвороби не знають національних чи територіальних кордонів. Тому жителі будь-якої країни світу можуть заразитися тим самим вірусом кору, поліомієліту або збудником дифтерії”, – написала Супрун на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, міжнародні протоколи – це такі ґайдлайни, універсальні алгоритми для лікарів, як призначати лікування пацієнту. Вони створюються медичною спільнотою на основі багаторічних досліджень та пошуків оптимального шляху лікування. Анатомія для українців, американців чи поляків — однакова. Процес перебігу тих чи інших захворювань теж однаковий.

Коментарі

Позначки: , , ,