Суперліга Львівщини: жваве повернення чемпіонату відбулося

Новини 06 Червня, 2023 51

Суперліга Львівщини: жваве повернення чемпіонату відбулося

У суботу, 3 червня, було зіграно матчі першого туру нового сезону Суперліги Львівщини з футзалу. Тепер змагання відбуваються на майданчику ліцею ім. Івана Пулюя, а колективи діють на штучному покритті, а не на паркеті.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Інформаційну службу АФЛ.

У літньому чемпіонаті порівняно із зимовим склад учасників дещо скоротився. Тепер у найвищому футзальному дивізіоні Львівщини виступатимуть шестеро колективів, а саме: “UnoMas”, “Nice Guys”, КІВС “Енергія-2” – “Меркурій”, “Штурм”, “Галицька здоба” та “NG Metal”. Втім, зменшення кількості аж ніяк не означає зниження якості. За регламентом змагань задля визначення чемпіона команди зіграють кожна з кожною у два кола, які однозначно будуть насичені найбільш видатними поєдинками.

“NG Metal” – “UnoMas” (2:1)

Протистояння із реноме “велике повернення” відбулося у дуже хорошому темпі. Як “металісти”, так і “ресторатори” намагалися ознаменувати перемогою свою чергову інтеграцію до найтоповіших футзальних змагань області.

На правах більш досвідченого колективу саме “NG Metal” почав гру динамічніше. Ближче до середини тайму, втім, уже “UnoMas” став діяти більш наполегливо. Як би там не було, але рахунок у грі відкрили саме номінальні господарі. Парадокс у тому, що зробили це зусиллями суперника. Шокарєв зрізав м’яча у власні ворота. Із мінімальним рахунком на користь підопічних Василя Дениса перший тайм і завершився.

Усе найцікавіше трапилося наприкінці другої частини дуелі. Виконавці “UnoMas” пішли грати у п’ять польових і така тактика дала свої плоди. Відзначився Мурин. Одразу ж після розіграшу м’яча з центру поля “металісти” провели гольову атаку і повернули собі перевагу на табло. Із рахунком 2:1 перший матч нового чемпіонату добіг свого завершення.

“Галицька здоба” – “Nice Guys” (4:2)

Протистояння, яке може стати не тільки ключовим на старті дистанції, а й по ходу першого кола.

У бою між собою зійшлися дві потужні команди, які на слуху не тільки на Львівщині, а й далеко за її межами. Учасники минулого сезону Першої ліги України “Nice Guys” грали проти представників Фіналу Восьми минулого розіграшу Кубка України. Регалій колективам насправді вистачало.

Якість футзалу була відповідною. У першому таймі команди встигли обмінятись голами. На м’яч Лещинського результативно відповів Цимбаляк.

Другий тайм однозначно був за “Здобою”, хоча спершу свою команду вивів уперед Іванишин. Далі настав час бенефісу Тарасовича. Універсал “пекарів” за короткий проміжок часу оформив дубль. Між тим був м’яч, сконструйований легендарною зв’язкою Легчанов-Тригубець. Перший віддав передачу, другий – спокійно замкнув пас на дальній стійці. Як наслідок – дебютна поразка для чинних чемпіонів Суперліги “Nice Guys” вже у першому турі.

“Штурм” – КІВС “Енергія-2” – “Меркурій” (2:2)

Цей поєдинок можна сміливо назвати “амбіційне дербі”. “Штурм” – доволі молода команда, адже заснована не так давно. КІВС “Енергія-2” – “Меркурій” – теж молода команда, але, перш за все, з точки зору юних виконавців, які у ній виступають.

У першому таймі юнь таки взяла гору. Підопічні Назарія Станкевича змусили суперників двічі капітулювати. Із подвійною перевагою на табло на користь “зоряних” колективи пішли на перерву.

У другій частині зустрічі команді Юрія Цибика суттєво допоміг вихід на заміну Багряка. Досвідчений “стовп” дуже грамотно розгортав наступи “Штурму”. Не в останню чергу завдяки цьому номінальним господарям і вдалося відновити паритет у зустрічі. Підсумок поєдинку – результативна нічия.

Перші враження учасників від Суперліги Львівщини вже опубліковано на наших офіційних сторінках у соцмережах Facebook та Instagram.

Коментарі

Позначки: