Судитимуть двох жителів Золочівщини за погрози та побиття поліцейських

Новини 16 Квітня, 2024 109
У Львові поліцейські проводять перевірку за фактами побиття студентів, оприлюднених у ЗМІ

У Львові поліцейські проводять перевірку за фактами побиття студентів, оприлюднених у ЗМІ

у лютому цього року у Золочеві 52-річний обвинувачений вчинив домашнє насильство над своєю дружиною. Остання викликала поліцію

Прокурорами Золочівської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно 41-річного та 52-річного місцевих мешканців. Їм інкриміновано погрозу та умисне заподіяння працівникам правоохоронних органів побоїв та легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням ними службових обов’язків (ч. 1, 2 ст. 345 КК України). Також останньому інкриміновано ще умисне спричинення легких тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 125 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

Розслідуванням встановлено, що у лютому цього року у Золочеві 52-річний обвинувачений вчинив домашнє насильство над своєю дружиною. Остання викликала поліцію.

Усвідомлюючи причину візиту працівників поліції, фігурант дістав сокиру та почав їм погрожувати. При цьому він нецензурно висловлювався та вимагав від правоохоронців, щоб вони залишили його помешкання.

Аналогічний випадок трапився теж у лютому цього року в одному із сіл Золочівського району.

Встановлено, що 41-річний обвинувачений побив працівників поліції.

Чоловік напідпитку викликав поліції, нібито відносно нього вчиняється домашнє насильство. На виклик прибули правоохоронці. Проте під час спілкування з працівниками поліції фігурант почав безпричинно проявляти агресію. На будь-які зауваження правоохоронців він не реагував та почав бити поліцейських.

Як наслідок, спричинив працівникам поліції побої та тілесні ушкодження.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СВ Золочівського РВП Головного управління Нацполіції у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Коментарі

Позначки: ,