Суддя, яка арештувала майно Порошенка, потрапила до бази “Миротворця”

Новини 12 Січня, 2022 85 452

Суддя Печерського суду Віта Бортницька, яка ухвалила рішення про арешт майна п’ятого президента Петра Порошенка, внесена в базу Центру “Миротворець”, передає prm.ua.

Як йдеться у поясненні «Миротворця», Бортницька є співучасницею злочинів із фабрикації кримінальних справ стосовно свідомо невинних осіб. Зокрема, йдеться про участь у фабрикації т.зв. “справи про держзраду Порошенка”, арешт майна та телерадіокомпаній (Порошенко не належать) під свідомо сфабрикованим ДБР приводом.

“Миротворець” також нагадує, що Вища рада правосуддя у листопаді 2019 року ухвалювала рішенням про притягнення судді Печерського районного суду міста Києва Бортницької В.В. до дисциплінарної відповідальності через незаконну відмову у доступі до правосуддя, істотне порушення норм процесуального права під час здійснення правосуддя, що унеможливило реалізацію учасниками судового процесу наданих їм процесуальних прав та виконання процесуальних обов’язків.

У жовтні 2021 суддя Бортницька відправила обвинуваченого у державній зраді та фінансуванні тероризму нардепа ОПЗЖ Віктора Медведчука під домашній арешт.

Раніше Бортницька без мотивації відмовляла у зміні запобіжного заходу Андрію Антоненку, а також відмовляла його адвокатам у доступі до результатів експертиз у справі.

У грудні 2019 р. Бортницька закрила кримінальне провадження за звинуваченням колишніх народних депутатів фракції “Партія регіонів” Олександра Єфремова, Сергія Гордієнка та Олександра Стояна в організації ухвалення “диктаторських законів” 16 січня 2014 року.

Центр “Миротворець” просить правоохоронні органи розглядати публікацію на сайті щодо Бортницької як заяву про скоєння нею усвідомлених діянь проти національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, а також інших правопорушень.

Як відомо, суддя Печерського суду Бортницька у 2020 році захистила дисертацію під керівництвом заступника керівника Офісу президента Олега Татарова.

У 2013 році суддя Бортницька відправляла за ґрати учасників Євромайдану.

У 2019 році Громадська рада доброчесності (ГРД) оприлюднила висновок про невідповідність Віти Бортницької критеріям доброчесності та професійної етики.

Коментарі

Позначки: ,