Суд зобов’язав нардепа Юрія Камельчука виплатити понад 50 тис. грн за матюки

Новини 04 Серпня, 2022 115
Фото: Юрій Камельчук

Фото: Юрій Камельчук

Юрій Камельчук нецензурно обізвав керівника ДП «Львіввугілля» Олега Акімова

Нардеп від «Слуги народу» Юрій Камельчук має сплатити керівнику ДП «Львіввугілля» Олегу Акімову моральну шкоду у розмірі 20 тис. грн. Суд визнав слова Камельчука «кончений під**** Акімов», сказані на адресу т.в.о. гендиректора «Львіввугілля», такими, що принижуть честь, гідність і ділову репутацію останнього. З урахуванням судових витрат Камельчуку доведеться заплатити більше 50 тис. грн.

Позов керівника ДП «Львіввугілля» Олега Акімова до народного депутата від «Слуги народу» з Львівщини Юрія Камельчука розглянув Червоноградський міський суд ще 26 квітня, пише “Четверта студія” з посиланням на Zaxid.net.

За рішенням суду, слова Юрія Камельчука «кончений під**** Акімов» визнані образливими та такими, що принижують честь, гідність та ділову репутацію. Згадана фраза була сказана Юрієм Камельчуком під час акції протесту шахтарів з вимогами виплатити борги по зарплатах, яка відбулася у серпні минулого року на території «Львіввугілля». Відеозаписи грубих висловлювань Камельчука очевидці поширили у соцмережах.

У результаті суд вирішив стягнути з Юрія Камельчука моральну шкоду у розмірі 20 тис. грн, ще 20 тис. грн нардеп має заплатити Олегу Акімову за послуги адвоката та понад 10 тис. грн за проведення судово-психологічної експертизи.

Юрій Камельчук намагався оскаржити це рішення в апеляції, однак 2 червня Львівський апеляційний суд відхилив його скаргу через помилки.

У телефонній розмові із ZAXID.NET нардеп відмовився коментувати цю справу, зазначивши, що нею займається адвокат.

 

Коментарі

Позначки: , , ,