Суд відправив за грати жителя Хмельниччини, який закликав Польщу приєднати Львівську область

Новини 09 Січня, 2019 108

Фото: censor.net

На Львівщині на 3 роки і 6 місяців позбавлення волі засудили останнього із організаторів перекриття траси «Львів-Рава-Руська».

Як повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області, прокуратурою Львівської області забезпечено підтримання державного обвинувачення стосовно одного із організаторів та активного учасника – мешканця Хмельницької області, який обвинувачувався у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, поєднане з розпалюванням національної ворожнечі), ч.2 ст.345 (умисне заподіяння  працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків), ст.293 (групове порушення громадського порядку) КК України.

«Йдеться про незаконне перекриття траси державного значення «Львів-Рава-Руська» у с. Гряда Жовківського  району, яке відбулося 29 березня 2017 року. Протиправний масовий захід призвів до утворення автомобільного затору, пошкодження елементів благоустрою автодороги, побоїв правоохоронців, які намагались припинити протиправні дії учасників, і суспільного занепокоєння. Крім цього, правопорушники під виглядом представників національної меншини закликали до розпалювання міжнаціональної ворожнечі між українцями та поляками.  Також від імені мешканців Львівщини намагались створити атмосферу невдоволення перебуванням адміністративно-територіальних одиниць області у складі України та спонукали представників Республіки Польща змінити межі країни та приєднати Львівщину до її складу», – повідомляють у відомстві.

Вироком Кам’янка-бузького районного суду Львівської області обвинуваченого визнано винним у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушень та  засуджено до 3 років і 6 місяців позбавлення волі.

Слід зазначити, що раніше вироками суду засуджено інших п’ятьох організаторів та активних учасників цієї незаконної акції.

Як повідомлялося, інцидент стався 29 березня в с. Гряда Жовківського району Львівської області, коли мітингувальники перекрили трасу “Львів-Рава-Руська” із закликами до зміни кордонів України. Під виглядом представників національної меншини організатори закликали до розпалювання міжнаціональної ворожнечі, намагалися створити атмосферу невдоволення перебуванням адміністративно-територіальних одиниць у складі України і закликали Польщу приєднати Львівську область.

Коментарі

Позначки: ,