Суд відхилив позов Юринець щодо перерахунку голосів у 117 окрузі

Новини 26 Липня, 2019 156
Суд відхилив позов Юринець щодо перерахунку голосів у 117 окрузі. Фото: Оксана Юринець.

Суд відхилив позов Юринець щодо перерахунку голосів у 117 окрузі. Фото: Оксана Юринець.

Суд відхилив позов Юринець щодо перерахунку голосів у 117 окрузі.

Про це Оксана Юринець пише у Фейсбуці.

“Рішення є. Два. 1)Окружний адміністративний суд Львова відхилив наш позов до ОВК, констатувавши недостатність доказів для необхідності перерахування голосів на ДВК 461863. 2) Суд виніс окрему ухвалу відповідно до якої визнає, що порушення закону були і зобов’язує вжити дій задля їхнього усунення Центральну виборчу комісію”,-йдеться в дописі.

На чому б хотіла наголосити?

Відео, яке зняла офіційний представник Опори в ОВК #117. На ньому чітко видно: члени ДВК приїхали до ОВК із печаткою (а це грубе порушення Закону); члени ДВК перепаковують протоколи із пошкодженого сек‘юріті-пакету в інший пакет, що порушує закон; члени ДВК на коліні підписують документи, що не вкладається в жодну норму законодавства. При цьому представник ОВК, спостерігаючи за цим, потім без проблем приймає таку документацію.

Спостерігач від Опори викликає поліцію і пише заяву, надаючи матеріали відеофіксації, які потім суд ледве витребував для долучення до справи.

Спостерігач Опори наголошує членам ДВК, що вони діють протиправно, але ніхто на це не зважає. Поки вона спілкується із поліцією ОВК із блискавичною швидкістю без її спостереження приймає документи дільниці.

Під час розгляду справи з’ясовується, що є різні протоколи з засідання ДВК з розбіжністю у +20 голосів за кандидата-лідера. Саме це і стало потім підставою для окремої ухвали суду.

Позовом Юринець-ОВК зацікавлюється третя сторона. Це кандидат, який здобув більшість голосів і який на наше здивування замість зайняти позицію відстояти Закон займає бік відповідача.

Наголошую, навіть перерахунок голосів на цій дільниці не змінив би результатів голосування. Для мене як ЗАКОНотворця і моєї команди було важливо захистити кожен голос, як ми і обіцяли перед днем голосування і відстояти Закон. Такі порушення не роблять честі нікому з учасників процесу.

Мене вразив виступ спостерігачки Опори в суді. Молода дівчинка так віддано відстоювала Закон, що питання суді «чому ви знімали горизонтально, а не вертикально?» звучали як минуле перед майбутнім. А я вірю саме в майбутнє. Чесне українське майбутнє із повагою до Закону, із яким факти, що можна спостерігати на відео, на жаль,не мають ані найменшого зв‘язку.

Коментарі

Позначки: , , , ,