Суд у справі керівників «Львівського бронетанкового заводу» відбудеться 6 березня

Новини 03 Березня, 2020 186

Ілюстрація з відкритих джерел

Щодо розтрати понад 14 млн гривень під час закупівлі двигунів для потреб ЗСУ

Вищий антикорупційний суд 6 березня проведе засідання з розгляду по суті справи щодо розтрати понад 14 млн гривень під час закупівлі двигунів для потреб ЗСУ.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомляє АрміяInform із посиланням на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру (САП).

«2 березня 2020 року у Вищому антикорупційному суді за участі прокурорів САП відбулось чергове підготовче засідання з розгляду обвинувального акту в кримінальному провадженні стосовно директора (Романа Тимківа. — Ред.) та заступника директора ДП «Львівський бронетанковий завод», начальника Центрального бронетанкового управління ЗСУ, начальника відділу цього управління та засновника ТОВ «Булет Лайн» у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за результатами підготовчих засідань колегія суддів ВАКС ухвалила призначити вказану справу до розгляду. «Засідання з розгляду обвинувального акту по суті призначено на 6 березня 2020 року», — повідомляє пресслужба САП.

За даними АрміяInform, розслідуванням встановлено, що ДП «Львівський бронетанковий завод» виграв конкурсні торги на поставку Центральному бронетанковому управлінню Збройних Сил України нових двигунів В-46-6. За документами «ЛБТЗ» придбав у ТОВ «Булет Лайн» і поставив ЦБТУ ЗСУ 40 двигунів. Однак зібрані слідством докази свідчать про те, що насправді двигуни надійшли на завод від третьої сторони без жодних документів; договір із ТОВ був фіктивний, а двигуни — не новими, а такими, що були у використанні. До того ж ці самі двигуни у 2008‒2009 роках вже були реалізовані на внутрішньому ринку як надлишкове майно Міністерства оборони України.

«Розмір збитків, завданих державі через корупційне правопорушення, сягає понад 14 млн гривень», — повідомляє прокуратура.

АрміяInform нагадує, що санкція указаних статей ККУ (191 та 366) передбачає максимальне покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати відповідні посади та з конфіскацією майна.

Раніше АрміяInform повідомляла, що «Львівський бронетанковий завод» модернізував понад пів сотні танків Т-64 та достроково виконав торічне державне оборонне замовлення.

Коментарі

Позначки: ,