Суд скасував арешт готелю «Дністер» у Львові, який належить росіянам

Новини 20 Вересня, 2022 75

У кінці серпня на майно готелю «Дністер» було накладено арешт, оскільки кінцевим бенефіціаром виявився громадянин рф

12 вересня Львівський апеляційний суд скасував ухвалу слідчого судді про арешт майна готелю «Дністер». Таке рішення суд обґрунтував відсутністю доказів щодо будь-яких зв’язків з громадянами чи компаніями, які пов’язані з рф, а також через «необ’єктивність слідства». Про це з посиланням на ухвалу суду повідомляє «Апостроф», проте знайти саму справу у реєстрі судових рішень наразі не вдається.

Цю інформацію Tvoemisto.tv також підтвердили у прес-службі Львівської обласної прокуратури.

На думку суду, спроба накладення арешту була обґрунтована інформацією з Інтернет-видань, яка не підтверджується жодними офіційними джерелами. Фактично, ці матеріали трактуються як припущення їх авторів, без підтвердження прямими доказами. Тому ці публікації не можуть використовуватись слідством та братися до уваги судом.

Окрім того, зазначається, що орган досудового розслідування, обґрунтовуючи своє клопотання, не надав достатніх та належних доказів тих обставин, на які посилався у клопотанні. А слідчий суддя, у свою чергу, відповідно до норм законодавства належним чином не оцінив ці докази з точки зору їх достатності та взаємозв’язку для прийняття рішення. Зазначені у клопотанні органу досудового розслідування підстава та мета арешту майна не відповідають дійсним обставинам справи, вважають в апеляційному суді.

Водночас у коментарі Tvoemisto.tv у прес-службі Львівської обласної прокуратури повідомили, що це рішення Львівського апеляційного суду є досить дивним, оскільки прокурори мають зібрані усі матеріали, які підтверджують зв’язки готелю «Дністер» з громадянами чи компаніями рф. Наразі у прокуратурі очікують на повний текст ухвали суду, та наолосили, що досудове слідство у кримінальному провадженні продовжується.

Коментарі

Позначки: , ,