Суд остаточно зобов’язав ПАТ «Львівгаз» встановити індивідуальні лічильники у квартирах

Новини 17 Квітня, 2019 119

Ілюстрація: "Джерела Трускавця"

Дворічна судова тяганина з газовими монополістами «Львівгаз» та «Львівгаз збут» щодо встановлення індивідуальних лічильників сьогодні, 16 квітня, завершилася перемогою для споживачів.

Про це повідомляють “Джерела Трускавця» з посиланням на юриста Тараса Подвірного.

Апеляційний суд Львівської області (у складі суддів Ніткевич Андрій, Бойко Світлана та Копняк Світлана) виніс остаточні рішення по справах 466/9377/17 та 466/10113/17, якими відхилено апеляційні скарги газових монополістів на рішення Шевченківського районного суду.

Нагадаємо, що понад рік тому, суд першої інстанції прийняв рішення на користь побутових споживачів, та зобов’язав ПАТ «Львівгаз» встановити саме індивідуальні лічильники газу у квартирах мешканців.

“Насамперед, висловлюю подяку активним головам ОСББ, сотням небайдужих мешканців, які вирішили піти проти системи, в особі газового монополіста, який цинічно та безкарно підмінював поняття «комерційний облік природного газу» та використовував недосконалість чинного законодавства у газовій сфері. Що згодом було успішно виправлено у парламенті спільно з народним депутатом Тарасом Батенком (зміни до Закону України “Про забезпечення комерційного обліку природного газу” щодо порядку встановлення лічильників споживачам природного газу, якими заборонено встановлювати загальнобудинкові лічильники газу).

Цю перемогу присвячуємо Щіпанову В’ячеславу Павловичу, який не дочекався сьогоднішнього судового рішення, а також усім побутовим споживачам, які відтепер зможуть використовувати цей прецедент для відновлення справедливості та зобов’язати газових монополістів встановлювати саме індивідуальні лічильники газу”, – повідомив юрист.

 

Коментарі

Позначки: ,