Суд обрав запобіжний захід Артему Рябчуку, який вбив п’ятьох людей (ВІДЕО)

Новини 29 Січня, 2022 566
Суд обрав запобіжний захід Артему Рябчуку, який вбив п'ятьох людей

Суд обрав запобіжний захід Артему Рябчуку, який вбив п'ятьох людей

Військовослужбовець Національної гвардії Артемій Рябчук, який застрелив п’ятьох і поранив ще п’ятьох людей у караулі на заводі “Південмаш” у Дніпрі, проведе наступні 60 діб під арештом у СІЗО без права внесення застави.

Про це повідомляє “Четверта студія”, про це повідомляє Новинарня.

“Слідчий суддя вважає доцільним обрати підозрюваному Рябчук запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 27 березня 2022 року.

Тримання під вартою на гауптвахті за місцем несення служби Рябчука може заважати досудовому слідству та неупередженому з’ясуванню всіх обставин злочину, тому місцем тримання під вартою встановлено “Дніпровська установа виконання покарань №4”, – цитує рішення суду “Українська правда”.

Перед цим на засіданні суду Рябчук у своїй промові попросив вибачення в жертв та визнав свою провину. Нацгвардієць просив суддю не відправляти його на гауптвахту, а посадити до СІЗО.

Перед оголошенням рішення суддя перебував у нарадчій кімнаті понад дві години.

Суддя визнав наявність ризиків впливу Рябчуком на свідків, представників постраждалих та слідчих, а також можливості знищити докази його злочину.

Прокурори клопотали про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під арешт Рябчука без права внесення застави.

За словами прокурора, Рябчук скоїв злочин, який спричинив загибель людей, а тому процесуальне законодавство передбачає, що право внесення застави не можна застосовувати до підозрюваного. Слідчі вважають, що обвинувачений може переховуватися від слідства та незаконно впливати на свідка, представників постраждалих, слідчого чи експертів у слідстві.

Суддя погодився з клопотанням прокурорів та не надав альтернативу триманню під вартою.

Адвокат Рябчука просив суд задовольнити клопотання сторони обвинувачення частково. Зокрема, він попросив не обирати підозрюваному тримання під вартою в умовах гауптвахти, оскільки сторона обвинуваченого не пояснила потребу в цьому, адже Рябчук згоден з обґрунтованістю підозри.

За словами захисника, Рябчук зізнався в скоєному та здався поліції, тому не має намірів переховуватися від слідства.

Коментуючи бажання нацгвардійця перебувати на арешті в СІЗО, адвокат додав, що Рябчук не хоче повертатися туди, “де з нього знущалися”.

Коментарі

Позначки: , , ,