Суд Львова за нетверезу ДТП позбавив прав священика з Кіровоградщини

Новини 03 Квітня, 2020 496

Ілюстрація: Укрінформ

У Львові священика Московського патріархату оштрафували та позбавили прав за нетверезу ДТП.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на Leopolis, Сихівський районний суд Львова позбавив на рік водійських прав і оштрафував священика УПЦ (МП) Василя Габорця за скоєння ДТП у нетверезому стані. Таке рішення суд виніс під час засідання 30 березня.

Як стало відомо із судового рішення, ДТП трапилась 9 березня близько 21:00 біля автовокзалу на вул. Стрийській, 109. Священик, керував автомобілем ВАЗ-21043 у нетверезому стані, та в’їхав у BMW 530. У цій ДТП ніхто не постраждав, повідомляє zaxid.net.

Пройти тест на визначення рівня алкоголю у крові священик відмовився. На Василя Габорця склали протоколи за порушення ПДР та керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Під час судового засідання 30 березня Василь Габорець розповів, що п’яним за кермом не був. За словами священика, він відмовився пройти тест на вміст алкоголю у крові, бо «причащав людей і сам вжив близько 50 грам вина. А тому розумів, що результат буде позитивний».

Суддя Сихівського райсуду Софія Чорна визнала священика винним у нетверезому керуванні і призначила йому 10200 грн штрафу з позбавленням водійських прав на рік.

До 10 квітня Василь Габорець може подати апеляційну скаргу на це рішення суду.

За інформацією з офіційного сайту Олександрійської єпархії УПЦ (МП), отець Василь Габорець служить у Свято-Успенській церкві у місті Долинська Кіровоградської області.

Натомість, у прес-службі Олександрійської єпархії повідомили, що “як стало відомо за інформацією сайту zaxid.net , громадянин Василь Габорець скоїв ДТП у нетверезому стані, за що Судовим Рішенням йому було призначено штраф у розмірі 10200 гривнів та позбавлення водійських прав. У матеріалі сайту зазначається, що він є кліриком Олександрійської єпархії УПЦ та служить в Свято-Успенському храмі м.Долинська. Хочемо зазначити, що вище наведена інформація є застарілою.
Офіційно повідомляємо, що згідно Наказу №75 від 3 квітня 2013 року ієрей Василь Габорець був звільнений від служіння у Свято-Успенському храмі міста Долинська, а за Наказом №689 від 3 травня 2015 року у звя’зку з “невідповідністю образу життя ідеалам та нормам священницького служіння”, згідно 42-го правила Святих Апостолів, його заборонено у священнослужінні.
Таким чином, формально з травня 2015 року громадянин Василь Габорець не перебуває на території Олександрійської єпархії УПЦ та не звершує жодних священнодій, вся відповідальність за його вчинки лежить виключно на ньому.
Наголошуємо, що цей громадянин не має жодного відношення до  Олександрійської єпархії”, – зазначається у повідомленні.

Коментарі

Позначки: , , , , , , , ,