Суд Львова взяв під варту водія, який збив велосипедиста і завіз його в гімназію помирати

Новини 21 Вересня, 2018 93

Фото: УНН

Про інцидент винуватець не повідомив ні медиків, ні поліцію

На Львівщині водій мікроавтобуса збив велосипедиста і відвіз важко травмованого чоловіка в приміщення гімназії де той працював охоронцем, де й залишив його пізно увечері на самоті помирати.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області,  слідчими поліції повідомлено про підозру 43-річному жителю Самбора у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого).

«Подія трапилась цьогоріч, 12 вересня, близько 23:50. Водій автомобіля марки Mercedes-Benz 412D Sprinter, рухаючись автодорогою Львів-Самбір-Ужгород до Львова, грубо порушив Правила дорожнього руху та вчинив наїзд на пішохода. Крім цього, після інциденту зловмисник не повідомив про скоєне ані поліцію, ані швидку, а лише відвіз потерпілого до Самбірської гімназії, де той працював. Саме там від отриманих травм чоловік помер», – інформує прокуратура області.

18 вересня, ухвалою слідчого судді Самбірського міськрайонного суду Львівської області підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

На даний час досудове розслідування триває, призначено низку експертиз.

Довідково: санкція статті передбачає від 3 до 8 років ув’язнення.

Як повідомлялося, у Самбірський відділ поліції 13 вересня надійшло повідомлення про те, що о 7.30 у приміщенні Самбірської гімназії було виявлено без ознак життя тіло 48-річного місцевого мешканця, який був у гімназії охоронцем.

Під час проведення судово-медичної експерти встановили, що причиною смерті чоловіка стала «масивна гостра крововтрата, множинні переломи ребер з пошкодженням легені, травма грудної клітки в комбінації з травмою живота та тазу». Окрім цього, на тілі були виявлені садна та рани, характерні для дорожньо-транспортної пригоди.

В цей день у Самбірський відділ поліції і в місцеві медичні заклади не надходило повідомлень про ДТП або про потерпілих внаслідок аварії. Проведеними оперативно-розшуковими заходами, правоохоронці встановили, що 12 вересня водій мікроавтобуса, мешканець Самбора, скоїв наїзд на велосипедиста – охоронця гімназії, тіло якого і було виявлене зранку.

Триває досудове розслідування, призначені експертизи, автомобіль вилучено.

Коментарі

Позначки: , , , ,