Студенти зі Львова розробили антисептик для протидії поширенню коронавірусу (ФОТО)

Новини 01 Грудня, 2021 205
Студенти зі Львова розробили антисептик для протидії поширенню коронавірусу

Студенти зі Львова розробили антисептик для протидії поширенню коронавірусу

Група дослідників Національного університету «Львівська політехніка» розробила новий тип дезінфекційного засобу на основі природних компонентів. Його робоча назва – Phlosil.

Як пише “Четверта студія”, про це йдеться на сайті Національного університету “Львівська політехніка”.

Над виробництвом і дослідженням нового дезінфекційного засобу в межах проєкту Всесвітньої Асоціації університетів Франкофонії (AUF) працювала група молодих дослідників на чолі зі студентом групи ФРМ-11 спеціальності 226 «Фармація, промислова фармація» Єгором Базавлуком під керівництвом доцентів кафедри технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнології Роксолани Конечної та Олени Федорової.

“Інноваційний дезінфекційний засіб, який було розроблено, складається з екстракту Phlomis pungens та наночастинок срібла. Антимікробна й антигрибкова активність срібла у формі наночастинок у поєднанні з протизапальною, антиоксидантною і ранозагоювальною дією рослинного екстракту створюють потужну базу для розробки антисептичного засобу з неабияким противірусним потенціалом”, – зазначає дослідниця Роксолана Конечна.

Дослідження здійснювалися в межах AUF-проєкту «Безвірусне освітнє середовище», який реалізує у Національному університеті «Львівська політехніка» кафедра електронних обчислювальних машин (доцент Анатолій Ігнатович, аспірант Остап Очерклевич, магістр Павло Назаркевич) та кафедра технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнології за участю Колегії студентів Університету, Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених Львівської політехніки, Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Національний студентський союз» за підтримки Всесвітньої Асоціації університетів Франкофонії.

Нагадаємо, що в межах зазначеного AUF-проєкту раніше було проведено серію семінар-тренінгів у навчально-оздоровчому таборі «Політехнік-3» щодо розвитку soft-skills студентів та проведення масових заходів в умовах незгасаючої пандемії Covid-19, а також завершується проєктування системи знезараження приміщень.

Коментарі

Позначки: , , ,