Студенти оголосили про початок протестів через призначення Шкарлета

Новини 18 Грудня, 2020 7 386

Сергій Шкарлет. Фото: Укрінформ.

Студентські та молодіжні організації розпочинають протестну кампанію проти новопризначеного міністра освіти Сергія Шкарлета. 

Як пише “Четверта студія” з посиланням “Прямий”, про це повідомляє на Facebook сторінці організації “Українські студенти за свободу”.

Організатори акцій наголошують, що Сергій Шкарлет не може очолювати Міністерство освіти через плагіат у його наукових роботах, зв’язки із “Партією регіонів” та скандали, у які він потрапляв, поки виконував обов’язки міністра. Зокрема, йдеться, про його ідеї зробити ЗНО необов’язковим та ситуацію з плагіатом у його роботах.

“За кілька місяців роботи Шкарлет показав, що не тільки не гідний, але й не здатний очолювати міністерство. Він провалив підготовку до навчального року, педагоги не отримали жодної допомоги для купівлі засобів індивідуального захисту, а сфера освіти найбільше постраждала під час підготовки Держбюджету на 2021 рік. Окрім того, Шкарлет так і не визнав плагіат у своїх роботах, натомість його “захисники” погрожували громадським активістам”, – йдеться у дописі.

Крім того, організатори акцій підкреслили, що кандидатуру Шкарлета не підтримав профільний комітет ВР.

Коментарі

Позначки: , ,