Студенти «Могилянки» оголосили безстроковий страйк

Новини 03 Лютого, 2022 3 593

Студенти Національного університету «Києво-Могилянська академія (НаУКМА) оголосили безстроковий студентський страйк.

Відповідну спільну заяву органів студентського самоврядування НаУКМА оприлюднили 2 лютого.

“Спільна заява органів студентського самоврядування НаУКМА від 2 лютого 2022 року

Конференція студентів у відповідь на запит Студентської колегії НаУКМА підтримала оголошення безстрокового студентського страйку.

Чому прийнято рішення?

Міністерство освіти і науки України перевищило свої повноваження і не визнало результати виборів президента Національного університету “Києво-Могилянська академія”.

Ми вважаємо наказ міністерства про призначення нового конкурсу на посаду президента НаУКМА недотриманням чинного законодавства, наступом на університетську автономію та знеціненням академічних свобод.

У міністерства відсутні повноваження щодо визнання чи невизнання результатів голосування. Такі повноваження надані Законом України «Про вищу освіту» виключно

Організаційному комітету виборів.

Що означає оголошення страйку в НаУКМА?

Цим рішенням органи студентського самоврядування висловлюють свою незгоду з рішенням міністерства. Ми підтримуємо право могилянців самостійно обирати свого Президента.

Ми не перериваємо навчальний процес, але під час проведення протестних акцій студенти мають право не відвідувати заняття. Ми закликаємо адміністрацію НаУКМА забезпечити право студентів на протест!

Що таке страйковий комітет НаУКМА?

За ініціативою студентів Могилянки створено страйковий комітет з організації акцій протесту проти рішення міністра освіти і науки Сергія Шкарлета.

До страйкового комітету долучились представники органів студентського самоврядування, а саме Студентської колегії та Конференції студентів, керівники студентських організацій, представники викладачів та працівників університету.

Про час і дату протесту буде повідомлено завтра”, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: , ,