Стрийська громада затвердила Стратегію розвитку до 2027 року

Новини 03 Січня, 2022 178

Стрийська громада затвердила Стратегію розвитку до 2027 року

Відтепер Стрийська міська територіальна громада матиме власну Стратегію розвитку.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОДА.

Стрийська громада одна з 7 громад, які були відібрані ЛОДА у 2021 році для супроводу у розробленні стратегій. За цей час до формування пріоритетів розвитку громади долучилися обласні та місцеві управлінці, бізнес, освітяни, медики та громадянське суспільство. Міські депутати підтримали рішення про затвердження Стратегії Стрийщини на період до 2027 року.

Стратегічне бачення розвитку Стрийської міської територіальної громади – територія комфортного, якісного та безпечного життя, з високими стандартами соціального захисту населення, чистим довкіллям, територія приваблива для молоді, зручна для туристів та цікава для інвесторів. Це громада, де хочеться жити, працювати та відпочивати. Реалізація цієї Стратегії передбачатиме розвиток сучасних громадських просторів, побудову інноваційних підприємств та модернізацію інфраструктурою громади.

Для того щоб сформувати стратегію було зроблено якісний соціально-економічний аналіз, проведено зустрічі з активом громади, стратегічні сесії за участю представників ЛОДА. Стратегія Стрийської громади орієнтована на потреби бізнесу та громадськості, для визначення яких у 2021 році проведено анкетування.

Голова Львівської ОДА Максим Козицький привітав мешканців громади з затвердженням Стратегії розвитку.

‘‘Прийняття цього документу є наступним етапом в житті Стрийської громади та її мешканців. Амбітні завдання щодо економічного розвитку й покращення якості життя будуть реалізовані за умови спільної співпраці влади, бізнесу та активу громади, а Стратегія розвитку до 2027 року є тому підтвердженням’’, – сказав Максим Козицький.

Сценарії розвитку громади, аналіз конкурентних переваг території, загроз та викликів було проведено за підтримки експертів Інституту регіональних досліджень ім. Долішнього НАН України разом з департаментом економічної політики облдержадміністрації.

Нагадаємо, що ЛОДА в процесі розробки Стратегій супроводжує ще 6 громад – Белзьку, Сколівську, Рава-Руську, Красненську, Добротвірську, Добросинсько-Магерівську. Консультативну допомогу у напрацюванні стратегій громад надає департамент економічної політики облдержадміністрації.

Коментарі

Позначки: