Стратегія “Європейської солідарності” – це повна і безкомпромісна деокупація Криму, – Ахтем Чийгоз

Новини 20 Жовтня, 2019 218
Ахтем Чийгоз

Ахтем Чийгоз

«Європейська Солідарність» має чітку позицію щодо деокупації Кримського півострова – це звільнення Криму від російських окупантів. Україна має об’єднатися у питанні звільнення Криму і заручитись міжнародною підтримкою, – наголосив член фракції Ахтем Чийгоз під час «Чату з депутатом» у соціальній мережі Фейсбук, повідомляє “Четверта студія”.

«Ми маємо чітке бачення і за останні декілька років до виборів успішність цієї стратегії була очевидною. Тому Росія вклала сюди всі сили і вплинула, в тому числі на хід виборів (щоб завадити цій стратегії – ред.)», – сказав Ахтем Чийгоз.

«Стратегія одна – це деокупація Криму», – наголосив депутат.

Він зауважив, що в різних політичних групах називають це по-різному – одні кажуть «коли повернеться Крим», інші кажуть «коли повернуть Крим».

«Європейська Солідарність», Петро Порошенко, ми кажемо – звільнимо Крим. Саме від цього вже і визначаються, які шляхи для цього. Коли ти говориш звільнимо Крим – має бути відповідна сила України і всередині держави, йдеться і про армію, і про мобілізацію суспільства довкола звільнення Криму. Звісно, це і підтримка наших громадян в Криму», – пояснив депутат фракції.

Ахтем Чийгоз додав: «Під комплекс таких заходів набагато легше мати підтримку у міжнародній спільноті, аніж коли ти несеш меседж: «Крим повернеться. Путін здохне. Або ще щось відбудеться і ось таким шляхом всі в Криму передумають…».

«Але в Криму не думали, їм такого права ніхто не давав. Референдуму як такого не було – відбувся злочин під дулами автоматів, під військом російської держави їм думати не давали. Я сам там був», – нагадав він про події в Криму 2014 року.

Тож він зауважив, що визначати своє ставлення до питання півострова критеріями про «повернення Криму» – це шлях в нікуди.

«Тому задача – звільнити Крим. І саме під звільнення Криму мають бути розроблені шляхи, якими цієї мети буде досягнуто», – сказав Ахтем Чийгоз.

За його словами, «українська армія продемонструвала свою силу за ці роки, коли зупинила такої страшенної сили агресора, якого остерігається Європа».

«Сьогодні Україна показала Європі, що таке у 21 сторіччі мати такий народ, який готовий ціною свого життя стати на захист свободи і незалежності держави», – підкреслив депутат.

Коментарі

Позначки: , ,