​​«Стежками Героя»: як молодь відзначила день народження Євгена Коновальця

Новини 16 Червня, 2023 60

Днями минуло 132 роки з дня народження від видатного українського провідника Євгена Коновальця. Аби гідно вшанувати памʼять про нього молодь Львівщини влаштувала квест «Стежками Героя».

Про це пише Четверта студія з посиланням на пресслужбу ЛОВА.

Від родинного дому українського військового й політичного діяча півсотні молодих людей мандрували Зашковом, відкриваючи для себе маловідомі факти з життя полковника, відвідали ці місця та пройшли тими стежками, де ще малим Євген робив свої перші кроки.

Як зазначив керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хімʼяк, щорічно у ці дні у Зашкові відбувався Всеукраїнський молодіжний фестиваль «Зашків», який у різні роки збирав від 3 до 10 тисяч відвідувачів з усієї України. Однак вже другий рік ми не можемо його організувати через безпекові аспекти, пов’язані з повномасштабним вторгненням.

Тут молодь навчалась використовувати дальномір (визначення координат і нанесення їх на карту), опановувала азбуку Морзе (зашифрувати і розшифрувати слово), та змагалась у взятті штурмом бліндажа (з використанням лазертаг спорядження).

Коментарі

Позначки: