Степанов знайшов винних у провалі вакцинації

Новини 16 Березня, 2021 6 422
Фото: Максим Степанов та Петро Порошенко

Фото: Максим Степанов та Петро Порошенко

“Гівно” Порошенка розлякало людей від вакцинації, – Максим Степанов

Під час вакцинальної кампанії політикам дуже важливо слідкувати за своїми словами.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі “Свобода слова на ICTV”, пише “Четверта студія” з посиланням на УНН.

Необережна заява може серйозно вплинути на динаміку, а мова йде про збереження життя, наголосив міністр. Як приклад він навів заяву Петра Порошенка про те, що вакцина Covishield “гівно”, яка розлякала людей.

“Додатково до надлишкових доз ми приєднали людей, які мають публічну вагу в суспільстві для популяризації вакцинації. Чому ми це зробили? Тому що будь-яка заява щодо неякісної вакцини, одне слово, вибачте будь ласка, „гівно“ вклало внесок в вакцинацію. Відразу декілька відсотків людей просто не захотіло вакцинуватися”, — прокоментував Степанов.

Міністр також додав, що це при тому, що за останні 11 місяців довелося докласти багато зусиль для розвитку системи охорони здоров’я, яку президент Порошенко залишив у “спадок”.

“Щодо Порошенка — я людина, яка пожинає наслідки його президенства в системі охорони здоров’я”, — резюмував він.

Петро Порошенко розкритикував ввезену в Україну вакцину AstraZeneca/Covishield, назвавши її “гівном”. Та разом з тим однопартієць Порошенка Олексій Гончаренко вакцинувався Covishield і сказав, що почувається “відмінно” після щеплення.

В Україні 24 лютого стартувала вакцинація від COVID-19, першим щеплення отримав лікар із Черкас — вакциною Oxford/AstraZeneca (Covishield).

Перша партія вакцин від коронавірусу прибула в Україну 23 лютого. Вакцина летіла з Індії, з зупинкою у Стамбулі. 21 лютого 2021 року міністр охорони здоров’я Максим Степанов проконтролював відвантаження першої партії в 500 тис. вакцин AstraZeneca (Covishield) з заводу-виробника в індійському місті Пуне.

Вакциною Covishield зробив щеплення міністр Степанов собі та своїм батькам.

Станом на 16 березня в черзі на вакцинацію майже 270 тис. українців.

Коментарі

Позначки: , ,