Степанов пояснив, чому спілкувався з журналістами у Львові без маски (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Новини 06 Серпня, 2020 1 720

Міністр Максим Степанов у Львові. Фото: "Четверта студія".

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов спілкувався у Львові з журналістами без маски.

Про це з-під стін Львівської ОДА повідомляє кореспондент ІВ Четверта студія.

Міністр запевнив представників засобів масової інформації, що може не одягати маску, бо зберігає дистанцію.

“Я знаходжусь на соціальній дистанції півтора метри. До того ж, у нас була достатньо жорстка розмова з директором департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА. Я думаю, він цього не приховує. Також ми сьогодні говорили з головою ОДА про проблеми, які є в області. Те, що стосується провальних питань, які були у Львівській ситуації, то вони виправлені.  Мова йде про кількість тестувань, чи проведення епідрозслідування, чи маршрутизацію пацієнтів. Пацієнти повинні доставлятись у ту лікарню, яка є спеціалізована для боротьби з коронавірусом”, – додав Степанов.

Міністр також додав, що використання масок суттєво знижує рівень інфікування вірусом.

“Крім того, в Україні діє адаптивний карантин, і ми його спустили до рівня міста або району. Саме у такий спосіб ми можемо чітко контролювати динаміку захворюваності і вводити ті, чи інші обмеження.

“Я хочу сказати, що перехід з однієї зони у іншу не визначається тим, ходять люди у масках, чи ні. Перехід визначається рівнем небезпеки, який вимірюється за чіткими ознаками як кількість заповнення ліжок та рівень захворюваності не вище 11 відсотків. Дотримання правил карантину на пряму впливає на ці показники”, – переконаний міністр.

Міністр наголосив, що внесення певного регіону у ту, чи іншу “кольорову зону” не має жодного політичного підґрунтя.

“Сьогодні чітко контролюється законом, хто повинен спостерігати за виконанням дотримання обмежень у певному місті. Я маю надію, що ми живемо у правовій державі, і усі карантинні заходи будуть контролюватись і виконуватись будь-яким мером міста чи головою району. Я ще раз наголошую, тут нема ніякої політики, бо мова йде про здоров’я і життя”, – зазначив Максим Степанов.

Нагадаємо, за порушення карантинних заходів в Україні діють штрафи. Так, за загальними правилами карантину, які діють сьогодні, штраф за відсутність маски для громадян складає 17 тис. гривень.

 

 

Коментарі

Позначки: , , , ,