Степанов пояснив, чому Садовий не зможе “обійти” карантин вихідного дня (ВІДЕО)

Новини 14 Листопада, 2020 1 005

Фото ілюстративне. Джерело: Львів - місто натхнення

Глава МОЗ відреагував на відмову вводити карантин вихідного дня в деяких містах

Карантин вихідного дня в Україні вводиться з початку суботи і до закінчення неділі, тому спроба місцевої влади обійти посилення обмежувальних заходів шляхом скасування вихідних ні до чого не призведе.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на РБК-Україна, про це заявив глава МОЗ України Максим Степанов в ефірі ток-шоу “Свобода слова Савіка Шустера”.

Так міністр відреагував на рішення міських рад у Львові та Івано-Франківську оголосити суботу і неділю робочими днями для закладів громадського харчування, ТРЦ, установ культури, спортзалів і фітнес-центрів, ринків та суб’єктів господарювання у сфері торговельного та побутового обслуговування.

Така “хитрість”, за словами Степанова, не допоможе уникнути посилення карантину, про що Кабмін прийняв постанову.

Річ у тому, що в документі йдеться не про “вихідні”, а про період часу з 00:00 суботи до 00:00 понеділка. Таким чином, із сарказмом зазначив міністр, в спробі обійти карантин вихідного дня владі в регіонах доречніше було б “перейменувати суботу і неділю”.

Також Степанов наголосив, що міська влада не має повноважень послаблювати обмежувальні заходи, введені урядом, проте тільки посилювати їх.

“Все, що вони можуть робити – це посилювати карантинні заходи, а не цю анархію, якою вони займаються”, – заявив чиновник.

Як повідомлялося, суботи і неділі у Львові оголосили робочими днями.

Нагадаємо, що карантин вихідного дня ввели в Україні з 14 листопада.

Він передбачає заборону на роботу ТРЦ, спортзалів, фітнес-центрів, басейнів, театрів і масових заходів. Заборонено приймати відвідувачів у барах, ресторанах, кафе та в установах розважальної сфери.

Залишаються працювати тільки продуктові магазини, аптеки, АЗС, об’єкти торгівлі засобами гігієни, ветеринарними препаратами та кормами, фінансові установи, СТО, доставка їжі.

Коментарі

Позначки: , , , ,