Стебник знову опинився під загрозою екологічної катастрофи

Новини 11 Березня, 2021 808

Інтенсивні опади і танення снігів може переповнити хвостосховище Стебницького «Полімінералу»

Інтенсивні опади і танення снігів може переповнити хвостосховище Стебницького «Полімінералу»

«Стебник знову опинився під загрозою екологічної катастрофи, яка вже мала місце у 1983 року. Через інтенсивні опади і танення снігів може переповнитися хвостосховище Стебницького «Полімінералу».

Про це інформує прес-служба Львівської обласної організації партії “Європейська Солідарність”, пише Четверта студія.

Це загрожує переливанням вод через дамбу і її руйнуванням, а відтак забрудненням річки Дністер, що приведе до екологічної катастрофи» – наголошує Володимир Бернадович керівник Дрогобицького осередку “Європейської Солідарності”.

У місті Стебнику назріває екологічна катастрофа , яка вже мала місце у 1983 році. З цього приводу 9 березня, було проведено виїзну робочу нараду на ПАТ СГХП «Полімінерал» щодо евакуації населення у разі можливого руйнування дамби хвостосховища Стебницького родовища калійних солей.

Інтенсивні опади і танення снігів може переповнити хвостосховище Стебницького «Полімінералу». Це загрожує переливанням вод через дамбу і її руйнуванням.

Дамба під загрозою «Є проблема із хвостосховищем – його переповненням. Існує ризик переливу через дамбу і її руйнування. Все хвостосховище мало бути скинуте у рудник №2 при його затопленні, але виконання проєкту було здійснено лише на 25-30%», – каже еколог-науковець Василь Дяків.

З цього приводу відбулась нарада , в якій взяли участь директор Стебницького ГХП «Полімінерал» Зенон Хевпа, начальник відділу з питань цивільного захисту оборонної і мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації Олег Ярема, завідувач сектору економіки відділу агропромислового розвитку та захисту довкілля райдержадміністрації Святослав Павлечко, головний спеціаліст відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Дрогобицької міської ради Андріан Вишницький.

Висновки за результатами засідання будуть обговорені на розширеній нараді в райдержадміністрації 11 березня.

«Також на засіданні фракції ЄС буде підняте і обговорене це питання , буде підготовлене відповідне звернення фракції »- зазначив керівник ЄС Дрогобицького осередку Володимир Бернадович

Коментарі

Позначки: ,