Стан здоров’я Бенедикта XVI погіршується

Новини 27 Жовтня, 2020 980

Вислужений Папа Бенедикт XVI Фото: РІСУ

Вислужений Папа Бенедикт XVI через стан здоров’я не може ходити і відправляти Святу Месу

Вислужений Папа Бенедикт XVI через стан здоров’я не може ходити і відправляти Святу Месу.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на РІСУ, про це повідомив його особистий секретар Ґеорґ Ґенсвайн.

Заклик до молитви за Бенедикта XVI з’явився на фейсбук-сторінці іспанської молитовної спільноти Movimento CIEN. Архиєпископ Ґеорґ Ґенсвайн, префект Папського дому і особистий секретар Бенедикта XVI, просить світ про молитву в намірі вислуженого Папи.

«Його Високопреосвященство каже, що Бенедикт XVI — як свічка, що повільно й спокійно згасає. Він у мирі з Богом, із собою та зі світом. Бенедикт XVI не може ходити і вже не може відправляти Святу Месу», — йдеться у заяві Ґеорґа Ґенсвайна.

Довідково. Бенедикт XVI народився 16 квітня 1927р. Це перший папа за понад 700 років, який зрікся свого уряду (наприкінці лютого 2013р). Відтоді він мешкає в колишньому монастирі Mater Ecclesiae на території Ватиканських садів. Йозеф Ратцінгер — сьогодні «вислужений папа», «папа-пенсіонер» — і надалі носить білий одяг, який, згідно з багатовіковою традицією, зарезервований лише для єпископів Рима. Вислужений папа, наступник Йоана Павла ІІ, керував Католицькою Церквою від 19 квітня 2005 р. до свого зречення 28 лютого 2013р. В історії Церкви це 265-й папа. Він узяв ім’я Бенедикт на честь «папи миру» Бенедикта XV, а також — Покровителя Європи і батька західноєвропейського монашого життя св.Бенедикта з Нурсії. Бенедикт XVІ також був першим папою-німцем від часів Віктора ІІ (1055-1057рр.). До свого обрання на Наступника св.Петра, Йозеф Ратцінгер був префектом Конгрегації віровчення (1983-2005рр.) і, займаючи цю одну з найважливіших ватиканських посад, був найближчим соратником папи св.Йоана Павла ІІ.

Коментарі

Позначки: