Стало відомо, які рішення прийняла ВРУ під час засідання у п’ятницю

Новини 01 Липня, 2022 100

Фото Тарас Батенко

Верховна Рада сьогодні прийняла такі рішення.

Про це повідомляє Четверта студія з посиланням на нардепа Олексія Гончаренка.

✅7503 – начальники Кремінської та Рубежанської міських військових адміністрацій Сєвєродонецького району Луганської області крім повноважень, покладених на них Законом України “Про правовий режим воєнного стану” також теперь можуть здійснювати повноваження відповідної міської ради, її виконавчого комітеті, відповідного міського голови. За – 281.

✅6464 – законопроект про посилення захисту прав інтелектуальної власності. Зокрема приводяться положення актів цивільного, цивільного процесуального, господарського процесуального права та законодавства у сфері інтелектуальної власності у відповідність до норм ЄС. За – 260.

✅5552-1 – законопроект про авторське право і суміжні права: імплементація в національне законодавство актів законодавства ЄС. За – 276

✅6244 – зміни до Закону України “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні”. Запроваджуються категорії груп материнського підприємства та його дочірніх підприємств та звільнення від обов’язкового складання і подання консолідованої фінансової звітності малі та середні групи.

✅7426 – Зміни до Бюджетного Кодексу: в період дії воєнного стану військові адміністрації, ВЦА, МДА та виконкоми місцевих рад можуть передавати кошти із спецфонду місцевого бюджету до загального фонду місцевого бюджету. За – 270

✅5616 – Законопроект про особливості правової охорони географічних зазначень для сільськогосподарської продукції та харчових продуктів, захист прав та застосування схем якості, включаючи традиційні гарантовані особливості для сільськогосподарської продукції та харчових продуктів.

✅5108 – Законопроект, який визначає періодичність проведення перепису населення не рідше одного разу на десять років. Також передбачає можливість отримувати дані для перепису населення, зокрема, шляхом заповнення респондентами переписної документації за допомогою спеціального програмного забезпечення в інтернеті, використання національних електронних інформаційних ресурсів. За – 249.

Коментарі

Позначки: