Стало відомо про рекордний квартальний прибуток Apple

Новини 25 Січня, 2021 140

Apple Store in New York, USA

Незважаючи на те, що з деякого часу Apple перестала афішувати розміри свого прибутку, аналітикам все ж вдалося пролити світло на деякі цифри

Дохід Apple за перший квартал фіскального 2021 роки (почався 1 жовтня 2020 року) вперше в історії компанії перевищить $100 млрд.

Такі прогнози аналітичних компаній опубліковані в журналі MarketWatch, пише “Четверта студія” з посиланням на PaySpace Magazine.

За даними The Estimize, техногігант розраховує отримати дохід в розмірі $103 млрд. У свою чергу, The FactSet прогнозує $102,5 млрд квартального доходу Apple. Офіційно ж американська корпорація оголосить свої квартальні показники в середу 27 січня.

Рекордні доходи компанії забезпечили продажі нової версії її смартфона – iPhone 12. При чому, як наголошується на сайті MarketWatch, купуючи нову модель телефону, клієнти, як правило, віддавали перевагу його дорожчій модифікації, що принесло компанії додаткові дивіденди.

І хоча з деякого часу Apple не афішує свої прибутки, аналітикам все ж вдалося підрахувати, що сума від продажів iPhone 12 коливається в діапазоні $56- $60 млрд. За оцінкою The FactSet дохід Apple за перший квартал від продажу інших гаджетів, зокрема, iPad склав $7,38 млрд, комп’ютерів Mac – $8,63 млрд, дохід від сервісу – $15,17 млрд, від продажу аксесуарів – $11,49 млрд.

Нагадаємо, що 13 жовтня Apple провела другу в 2020 році осінню презентацію, де представила iPhone 12. В середині грудня Nikkei Asia повідомила, що до кінця першої половини 2021 року корпорація планує виробити до 96 млн смартфонів iPhone. Це майже на 30% більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Довідка:

Маска більше не перешкода. Американська корпорація Apple придбала право користування новітньою технологією ідентифікації осіб, яка прийде на зміну існуючому алгоритму розпізнавання обличчя Face ID. Нова технологія базується на інноваційних розробках у сфері біометрії, а саме на так званій тепловій карті обличчя.

Коментарі

Позначки: , ,