Стало відомо, коли Росія виведе війська з Донбасу – заступник глави МінТОТ

Новини 18 Листопада, 2017 79

Ілюстративне фото

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак вважає, що Кремль виведе свої війська зі сходу України навесні 2018 року

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак вважає, що Кремль виведе свої війська зі сходу України навесні 2018 року. Про це він розповів в програмі “Досьє” з Сергієм Руденком на телеканалі Еспресо.TV.

“Це інформація, яку я особисто – я це підкреслюю – отримав з кількох джерел, котрі знаходяться в Москві і “за поребриком”. Мені навіть було сказано точний термін, коли це відбудеться. Це березень-квітень 2018 року”, – заявив Гримчак.

“Розумієте, у чому справа, є люди, які передаючи щось (інформацію – ред.), дуже ризикують”, – зазначив політик.

Окрім того, за словами заступника міністра, ця точка зору також знаходить підтвердження у відкритих джерелах, які, за його словами, повідомляють про те, що “фінансування окупованих районів з боку Росії на наступний рік не передбачено”.

“Відомо й те, до якого місяця йтиме це фінансування, – максимально до вересня наступного (2018 – ред.) року”, – наголосив політик.

Про швидке виведення російсько-терористичних військ з тимчасово окупованих районів свідчить і поведінка ватажків бандформувань, зазначив урядовець. “Частина керівників почала шукати житло в Абхазії, у Підмосков’ї”, – додав Гримчак.

Що ж стосується повернення під контроль України півострова Крим, то це, за його словами, станеться “тоді, коли Росія впаде набагато важче: і економічно, і внутрішньополітично”.

Коментарі

Позначки: , ,