США та союзники готуються до тривалої війни

Новини 18 Червня, 2022 51
На Сумщині п’ять дітей підірвались на мінах, які залишили окупанти

На Сумщині п’ять дітей підірвались на мінах, які залишили окупанти

У США сподіваються, що їх озброєння та санкції зменшують готовність Путіна продовжувати війну

Сполучені Штати та їхні союзники готуються до тривалого конфлікту в Україні. Про це повідомляє WP.

Адміністрація Байдена посилюючи військову допомогу Києву, намагаючись послабити дестабілізуючий вплив війни на голод у світі та глобальну економіку.

Оголошення президента Байдена цього тижня про додаткову допомогу в безпеці Україні в розмірі 1 мільярда доларів США, що є найбільшим на сьогодні траншем допомоги США, показало доказ рішучості Вашингтона гарантувати, що Україна зможе пережити битву за східний регіон Донбасу.

Європейські країни, включно з Німеччиною та Словаччиною, представили свої власні партії сучасної зброї, включаючи гелікоптери та реактивні системи залпового вогню.

Рішення постачати Україні все більш досконалі озброєння, такі як протикорабельні ракети та далекобійну мобільну артилерію, здатну знищити значні військові активи або завдати удару вглиб Росії, відображає зростаючу готовність західних столиць ризикувати ненавмисною ескалацією з Росією.

Аналітики кажуть, що, незважаючи на сплеск зовнішньої допомоги та міцний моральний дух українських військ, Київ та його прихильники можуть опинитися у глухому куті із набагато більшою, краще озброєною армією Росії.

На відміну від невдалої спроби Москви захопити столицю Київ, битва на Донбасі зіграла на військовій силі Росії, дозволивши їй використовувати протистояння артилерійські удари для обстрілу українських позицій і поступового розширення своєї дії.

Високопоставлений чиновник Держдепартаменту, який висловився на умовах анонімності, щоб описати поточні міжнародні обговорення, сказав, що посадовці адміністрації Байдена обговорювали можливість тривалого конфлікту з глобальними наслідками ще до лютого, оскільки розвідка США припускала, що Путін готувався до вторгнення.

Адміністрація Байдена сподівається, що нове озброєння, на додаток до послідовних хвиль санкцій і дипломатичної ізоляції Росії, вплине на остаточне завершення війни на переговорах, потенційно зменшуючи готовність Путіна продовжувати боротьбу, сказав чиновник.

Коментарі

Позначки: