Рішення американського Сенату щодо санкцій проти компаній, які мають відношення до будівництва «Північного потоку-2» – це реальна підтримка України з боку Сполучених Штатів і перемога в боротьбі проти РФ. Команда президента Петра Порошенко систематично працювала для її забезпечення. Про це заявила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко, пише Четверта студія.

«Європейська Солідарність» вітає рішення Конгресу і Сенату США про накладення санкцій на компанії, які мають відношення до будівництва «Північного потоку-2». Це надзвичайно серйозна підтримка України. Хочу подякувати і попередній владі і нинішній команді, дипломатам, «Нафтогазу», експертам а також попередньому парламенту, який дуже багато зробили для координації зусиль в цьому питанні», – зауважила народний депутат.

Політик нагадала, що Верховна Рада восьмого скликання і команда президента Порошенка неодноразово спрямовували звернення щодо посилення санкцій проти РФ.

«Ми в попередній ВР написали чимало звернень до конгресменів і сенаторів з проханням посилити санаційний тиск проти Російської Федерації і «Північного потоку-2», – додала вона.

Також Геращенко наголосила, що це рішення є політично важливою позицією для України і допоможе зменшити «газовий тиск» з боку Росії.

«Очевидно, що в цьому рішенні Сполучені Штати зацікавлені економічно – аби постачати в Європу скраплений газ. Але для нас це рішення важливе як політичне, адже воно б’є по путінському проекту «Північний потік – 2».

Проекту, який має на меті залишити Україну без транзиту енергоносіїв. А також, має мету ще більш прив’язати до себе Європу через дешевий газ, аби потім її шантажувати нав’язуючи свій порядок денний», – підкреслила політик».